Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΑΣ «ΕΣΩΣΑΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ…ΚΟΡΟΝΟΪΟ!!! ΜΑΛΙΣΤΑ



Ο ανεκδιήγητος Γιωργάκης, ο άνθρωπος που πέταξε την χώρα στις δαγκάνες του ΔΝΤ με ολέθριες συνέπειες για τον ελληνικά λαό, «χτύπησε» ξανά επί τη ευκαιρία της....
επιδημίας του Κορονοϊού.
Συγκεκριμένα στην συνέντευξη που παραχώρησε στην αγγλόφωνη υπηρεσία του euronews, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα ετών από την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, ο κ. Παπανδρέου, είπε: «Πρέπει να σκεφτούμε ανορθόδοξα, να δράσουμε συλλογικά και γρήγορα ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Πριν από δέκα χρόνια αργήσαμε να δράσουμε, κάναμε πολύ λίγα και πολύ αργά και αυτό μας κόστισε και προκάλεσε πολύ πόνο που νιώθουμε ακόμη και σήμερα. Ο Μάριο Ντράγκι, όταν είπε ότι “θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί”, είχε ήδη αργήσει δύο χρόνια. Αυτό ηρέμησε τις αγορές και νομίζω ότι ήταν ένα σημαντικό στοιχείο», ανέφερε.
Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «πρέπει να αποφύγουμε την επίρριψη ευθυνών. Τότε ήταν εύκολο αν λέμε ότι η Ελλάδα είναι το πρόβλημα, ενώ ήταν ένα ευρύτερο συστημικό παγκόσμιο πρόβλημα. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό καθώς κινούμαστε προς την λήψη μέτρων για την οικονομική ανάκαμψη. Πρόκειται για επείγουσα κατάσταση και όσο πιο σύντομα λάβουμε ισχυρές αποφάσεις, τόσο πιο σύντομα θα δούμε την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη».
Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διάσωση του οικονομικού συστήματος, των τραπεζών και της Ευρωζώνης, όμως το βάρος έπεσε στις πιο αδύναμες ομάδες, δημιουργώντας ανισότητες ορατές ακόμη και σήμερα. «Δεν έχουν όλοι την ίδια πρόσβαση στα συστήματα Υγείας, δεν έχουν όλοι την ίδια πρόσβαση στο διαδίκτυο και την εκπαίδευση on line, δεν έχουν την ίδια πρόσβαση σε δάνεια. Αυτό δεν μπορεί να επαναληφθεί. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό σύστημα με διαφορετικές προϋποθέσεις, για να εξασφαλίσουμε ισχυρά συστήματα υγείας, ισχυρά εκπαιδευτικά συστήματα, λιγότερη ανισότητα, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της μεγάλης συγκέντρωσης πλούτου. Και πρέπει αυτό να το συνδέσουμε με μελλοντικές κρίσεις, όπως η κλιματική αλλαγή. Πρέπει να γίνει μία επένδυση που θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε πιθανές μελλοντικές κρίσεις και να είμαστε ανθεκτικοί στις προκλήσεις».
«Στην Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση δεν είχαμε συναίνεση και αυτό μας κόστισε πολύ», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.«Πιστεύω πως αυτή τη φορά οι Έλληνες έδειξαν μεγάλη ωριμότητα και υπήρξε συναίνεση μεταξύ των πολιτών και των πολιτικών κομμάτων και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η Ελλάδα τα πηγαίνει πολύ καλά. Φυσικά ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και των γιατρών ως προς το τι είναι απαραίτητο να γίνει. Χρειαζόμαστε συναίνεση στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε η Ευρώπη να λειτουργεί ενιαία και αποφασιστικά. Αυτό είναι κρίσιμο», τόνισε.
Αυτά από τον «σωτήρα» της χώρας από την επιδημία του Κορονοϊού.
Pronews
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφεας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...