Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

BILL GATES: ΜΙΚΡΟΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΕ ΜΩΡΑ



Μια νέα ανακάλυψη θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο χορήγησης παιδικών εμβολίων, καθώς οι μηχανικοί στο MIT έχουν εφεύρει έναν τρόπο για τη χορήγηση....
πολλαπλών δόσεων εμβολίου ή φαρμάκου για μεγάλο χρονικό διάστημα με μία μόνο ένεση.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την εφεύρεση μιας «νέας τρισδιάστατης μεθόδου παρασκευής που μπορεί να δημιουργήσει έναν νέο τύπο σωματιδίου που φέρει φάρμακο που θα μπορούσε να επιτρέψει τη χορήγηση πολλαπλών δόσεων ενός φαρμάκου ή εμβολίου για μεγάλο χρονικό διάστημα», σύμφωνα με το MIT News.

Αυτή η νέα τεχνική κατασκευής, που ονομάζεται SEAL (Stamped Assembly of Polymer Layers), δημιουργεί τρισδιάστατα μικροσωματίδια που μοιάζουν με μικροσκοπικά φλιτζάνια καφέ που μπορούν να γεμιστούν με εμβόλια ή φάρμακα, τα οποία σφραγίζονται με καπάκι. Τα «κύπελλα», κατασκευασμένα από εγκεκριμένο από την FDA βιοσυμβατό πολυμερές, μπορούν να σχεδιαστούν ώστε να αποικοδομούνται σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, διαχέοντας το περιεχόμενο.
«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό το έργο γιατί, για πρώτη φορά, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια βιβλιοθήκη μικροσκοπικών, εγκλεισμένων σωματιδίων εμβολίου, κάθε ένα προγραμματισμένο να απελευθερώσει σε μια ακριβή, προβλέψιμη στιγμή, έτσι ώστε οι άνθρωποι θα μπορούσαν ενδεχομένως να λάβουν μία μόνο ένεση που, σε αποτέλεσμα, θα είχαν ήδη ενσωματωμένους πολλούς ενισχυτές. Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στους ασθενείς παντού, ειδικά στον αναπτυσσόμενο κόσμο όπου η συμμόρφωση των ασθενών είναι ιδιαίτερα κακή », δήλωσε σε δήλωσή του ο Robert Langer, χημικός και βιολογικός στο Ινστιτούτο David H. Koch στο MIT.

«Η τεχνική SEAL θα μπορούσε να παρέχει μια νέα πλατφόρμα που μπορεί να δημιουργήσει σχεδόν οποιοδήποτε μικροσκοπικό, γεμάτο αντικείμενο με σχεδόν οποιοδήποτε υλικό, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει άνευ προηγουμένου ευκαιρίες στην κατασκευή στην ιατρική και σε άλλους τομείς», πρόσθεσε ο Langer.
Και ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη επανάσταση στη βιομηχανική, με πολλές εφαρμογές, πολλοί άνθρωποι πιθανότατα θα είναι επιφυλακτικοί να δώσουν στο νεογέννητο μωρό ή στο βρέφος τους μια απελευθέρωση μεγάλης δόσης εμβολίων λόγω του πιθανού κινδύνου επιπλοκών που μεταφέρουν το δοχείο. Οι πολλαπλοί ενισχυτές αποτυγχάνουν ή υποβαθμίζονται με μη προγραμματισμένο ρυθμό.

Οι ανώτεροι συγγραφείς της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στο Science στις 14 Σεπτεμβρίου, είναι οι Langer και η Ana Jaklenec, ερευνητική επιστήμη στο Ινστιτούτο Koch για την Ολοκληρωμένη Έρευνα για τον Καρκίνο του MIT.
Σύμφωνα με μια έκθεση του MIT News:
Το εργαστήριο της Langer άρχισε να εργάζεται πάνω στα νέα σωματίδια παράδοσης ναρκωτικών ως μέρος ενός έργου που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το οποίο αναζητούσε έναν τρόπο για την παράδοση πολλαπλών δόσεων εμβολίου για μια καθορισμένη χρονική περίοδο με μία μόνο ένεση. Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στα μωρά στις αναπτυσσόμενες χώρες, τα οποία μπορεί να μην βλέπουν γιατρό πολύ συχνά, να κάνουν μία ένεση μετά τη γέννηση που θα έδινε όλα τα εμβόλια που θα χρειαζόταν κατά το πρώτο ή δύο χρόνια της ζωής.

Στην πραγματικότητα, μια κάψουλα με μια τεράστια δόση εμβολίου θα εισαχθεί σε ένα μωρό για να απελευθερωθεί χρόνος λόγω της προγραμματισμένης αποδόμησης της ένωσης που περικλείει το εμβόλιο.

Σε δοκιμές με ποντίκια, τα μικροσωματίδια απελευθερώθηκαν επιτυχώς σε εκρήξεις εννέα, 20 και 41 ημέρες μετά την ένεση. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την ωοαλβουμίνη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα ασπράδια των αυγών και χρησιμοποιείται συχνά για να διεγείρει μια ανοσοαπόκριση, για να ελέγξει εάν τα σωματίδια διατήρησαν την αποτελεσματικότητά τους μέσα στα μικροσκοπικά «φλιτζάνια». Τα ποντίκια παρουσίασαν ισχυρή ανοσοαπόκριση εννέα, 20 και 41 ημέρες μετά την αρχική ένεση – υποδηλώνοντας ότι η τεχνική ήταν βιώσιμη.
Ο Jaklenec λέει ότι δεν έχουν υπάρξει ακόμη κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους και ότι δεν έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την έκθεση MIT News:

Οι ερευνητές έχουν επίσης σχεδιάσει σωματίδια που μπορούν να αποικοδομηθούν και να απελευθερώσουν εκατοντάδες ημέρες μετά την ένεση. Μία πρόκληση για την ανάπτυξη μακροχρόνιων εμβολίων που βασίζονται σε τέτοια σωματίδια, λένε οι ερευνητές, είναι να βεβαιωθείτε ότι το εγκλεισμένο φάρμακο ή το εμβόλιο παραμένει σταθερό στη θερμοκρασία του σώματος για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από την απελευθέρωσή του. Τώρα δοκιμάζουν αυτά τα σωματίδια παράδοσης με μια ποικιλία φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των υπαρχόντων εμβολίων, όπως το απενεργοποιημένο εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας, και νέα εμβόλια που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Εργάζονται επίσης σε στρατηγικές σταθεροποίησης των εμβολίων.

Λόγω της χρηματοδότησης του Langer από το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates, είναι πιθανό να υπάρξει ισχυρή διεθνής ώθηση – ιδιαίτερα στην Ινδία – όπου επτά παιδιά πέθαναν κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών εμβολίων HPV σε παιδιά σε κρατικά οικοτροφεία για τους φτωχούς – συχνά των οποίων οι γονείς ήταν αναλφάβητοι και δεν ήξεραν τι υπέγραψαν, σύμφωνα με αγωγή που ασκήθηκε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας.

Μια καταστροφική έκθεση στους The Economic Times της Ινδίας αναφέρει τις απάτες και τα σκάνδαλα που περιβάλλουν την εισβολή της αυτοκρατορίας εμβολίων Gates στην Ινδία.

Το άρθρο, με τίτλο, Αμφισβητούμενες μελέτες εμβολίων: Γιατί το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates δέχεται φωτιά από κριτικούς στην Ινδία, περιγράφει την υπόθεση που εκδικάστηκε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας σχετικά με το θάνατο επτά κοριτσιών και εκατοντάδων τραυματισμών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμές εμβολίων HPV.
Οι δοκιμές διεξήχθησαν χρησιμοποιώντας χιλιάδες κορίτσια μεταξύ 9 και 15 – χιλιάδες από τα οποία ζούσαν σε κρατικά οικοτροφεία για φτωχές οικογένειες – τα περισσότερα από τα οποία, και οι γονείς τους, δεν γνώριζαν τι είδους κλινική δοκιμή διεξήχθη.
Σύμφωνα με την έκθεση Economic Times of India:
Μια μόνιμη επιτροπή για την υγεία και την οικογενειακή ευημερία που διερεύνησε τις παρατυπίες που σχετίζονται με τις μελέτες παρατήρησης στην Ινδία υπέβαλε την έκθεσή της πριν από ένα χρόνο, στις 30 Αυγούστου.
Η επιτροπή διαπίστωσε ότι η συγκατάθεση για τη διεξαγωγή αυτών των μελετών, σε πολλές περιπτώσεις, ελήφθη από τους θαλάμους του ξενώνα, η οποία ήταν κατάφωρη παραβίαση των κανόνων. Σε πολλές άλλες περιπτώσεις, οι εντυπώσεις των φτωχών και αναλφάβητων γονέων τους τοποθετήθηκαν δεόντως στη φόρμα συναίνεσης.
Τα παιδιά επίσης δεν είχαν ιδέα για τη φύση της νόσου ή το εμβόλιο. Οι ενδιαφερόμενες αρχές δεν μπορούσαν να προσκομίσουν τα απαραίτητα έντυπα συγκατάθεσης για τα εμβολιασμένα παιδιά σε πολλές περιπτώσεις.
Η επιτροπή ανέφερε ότι «συγκλόνισε βαθιά το γεγονός ότι στην Άντρα Πραντές από τα 9.543 έντυπα [συγκατάθεση], 1.948 έντυπα έχουν εντυπώσεις αντίχειρα, ενώ οι φύλακες του ξενώνα έχουν υπογράψει 2.763 φόρμες. Στο Γκουτζαράτ, από τις 6.217 φόρμες οι 3.944 έχουν εντυπώσεις αντίχειρα και 5.454 είτε υπογεγραμμένες είτε έφεραν αντίχειρες των κηδεμόνων. Τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός γονέων ή κηδεμόνων είναι αναλφάβητοι και δεν μπορούσαν καν να γράψουν στις τοπικές τους γλώσσες, στο Telugu ή στο Gujarati. «
Ποιος είναι ο Bill Gates;
Όταν ο Langer λέει σε μια δήλωση «Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στους ασθενείς παντού, ειδικά στον αναπτυσσόμενο κόσμο όπου η συμμόρφωση των ασθενών είναι ιδιαίτερα κακή», σχεδόν σίγουρα έχει διαφορετική σημασία από εκείνους στην Ινδία από αυτό που προσπαθεί να μεταφέρει.
Θα επιτρέψετε στο νεογέννητο μωρό σας να εγχυθεί με αυτήν τη φορά απελευθέρωση μεγάλης δόσης μικροσωματιδίων εμβολίου;
Του Τζέι Συρμόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...