Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Στελέχη του αυτοαποκαλούμενου «Macedonian Congress» κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό Έλληνα της Μελβούρνης. Τι ισχυρίζεται ο ίδιος. (Vid)



Ομογενής: «Άρχισαν να με βρίζουν και αμέσως μετά να με χτυπούν ανελέητα στο κεφάλι και το πρόσωπο. Με χτυπούσαν για 40 δευτερόλεπτα ακατάπαυστα.»...

Υψηλόβαθμα στελέχη της άτυπης Βουλής Βορειομακεδόνων εθνικιστών στην Αυστραλία φαίνεται ότι είναι οι υπαίτιοι της επίθεσης κατά ομογενούς τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο διεθνής μη κερδοσκοπικός αυτός οργανισμός με την επωνυμία Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο Αυστραλίας (World Macedonian Congress Australia) προσφέρει υποστήριξη στους Βορειομακεδόνες που ζουν σε άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του παραρτήματος του οργανισμού στην Αυστραλία, Α.Ι.. το μέλος της Επιτροπής, Ν.Ι. και άλλος ένας άνδρας συνελήφθησαν, σύμφωνα με το neoskosmos, πριν περίπου δύο εβδομάδες με την κατηγορία ότι στις 17 Δεκεμβρίου καταδίωξαν και χτύπησαν νεαρό Ελληνοαυστραλό έξω από το Rips & Burgers.

Υπενθυμίζουμε ότι τα γεγονότα που οδήγησαν στο περιστατικό ξεκίνησαν όταν η δήμαρχος Whittlesea, Emilia Sterjova, μετά τον σάλο που προκάλεσε όταν ανάρτησε στο Facebook φωτογραφία της όπου κρατούσε μια σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, κάλεσε όλους τους καταγόμενους από τη «Βόρεια Μακεδονία» να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που ακολούθησε για να την υποστηρίξουν.

Οι εκκλήσεις μάλιστα αυτές γίνονταν με χάρτες που περιελάμβαναν την «ευρύτερη Μακεδονία» ως τη Χαλκιδική και τη Θάσο προκαλώντας την αντίδραση πολλών μελών της τοπικής Ελληνικής Κοινότητας οι οποίοι παραβρέθηκαν επίσης στη συνεδρίαση παρά την πρόσκληση της Παμμακεδονικής Ένωσης προς τα μέλη της να μην εμφανισθούν προς αποφυγή εκτρόπων.

Έτσι, τα επεισόδια μεταξύ των πιο θερμόαιμων εκατέρωθεν ήταν φυσικό επακόλουθο, ανάμεσά τους και αυτό με θύμα τον νεαρό ομογενή ο οποίος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και το πρόσωπο και υπέστη κάταγμα σε ένα από τα δάχτυλα του χεριού του.

Στους τρεις συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σκόπιμη επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης και θα οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου τον Ιούνιο.

Ακολουθεί επιστολή του νεαρού ομογενούς με την εξιστόρηση των γεγονότων από τη δική του πλευρά:

Μετά την θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Whittlesea στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης, μία ομάδα 15 Σκοπιανών με παρακολούθησε με τα αυτοκίνητά τους και με εντόπισαν σε ένα εστιατόριο σε μικρή απόσταση από το δημοτικό μέγαρο. Όταν τους είδα, μιλούσα στο τηλέφωνο έξω από το εστιατόριο. Μπήκα αμέσως μέσα και κάλεσα την αστυνομία.

Οι Σκοπιανοί τριγυρνούσαν έξω ενώ εγώ ήμουν εγκλωβισμένος στο εστιατόριο. Ευχόμουν να έλθει η αστυνομία πριν μου επιτεθούν. Μετά από 10 περίπου λεπτά, «μπούκαραν» μέσα και οι 15. Κάποιοι από αυτούς κάθισαν μπροστά, πίσω και δίπλα μου και με περικύκλωσαν. Άρχισαν να με βρίζουν και αμέσως μετά να με χτυπούν ανελέητα στο κεφάλι και το πρόσωπο. Το πρώτο χτύπημα ήταν στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Φώναζαν σαν τρελοί και με χτυπούσαν συνεχώς στο πρόσωπο και το κεφάλι. Μετά το πρώτο χτύπημα, προσπάθησα να αμυνθώ και κατάφερα να απωθήσω με τα χέρια μου κάποιες από τις γροθιές τους. Με χτυπούσαν για 40 δευτερόλεπτα ακατάπαυστα.

Όταν τελείωσαν την άνανδρη επίθεσή τους, έτρεξαν έξω από το εστιατόριο και εγώ, γεμάτος αίματα στο πρόσωπο, βγήκα έξω αμέσως για να βγάλω φωτογραφίες των πινακίδων τους. Η αστυνομία χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες αυτές για να τους συλλάβει ένα έως δύο μήνες αργότερα.

Ο ένας από αυτούς με αποκάλεσε «ελληνικό μουνί» ("Greek cunt") την ώρα που έβγαινε από το εστιατόριο. Η αστυνομία έφθασε στο σημείο με καθυστέρηση τριών λεπτών. Εν τω μεταξύ, επιστρέφοντας στο αυτοκίνητό μου είδα ότι είχαν τρύπησει ένα από τα λάστιχα και είχαν γράψει «γαμώ την Ελλάδα» ("fuck Greece") στην πόρτα. Πήγα αιμόφυρτος στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν μώλωπες στο κρανίο και μικρό κάταγμα στο ένα μου δάχτυλο, αλλά ευτυχώς δεν είχα πάθει τίποτα σοβαρότερο. Μου είπαν επίσης πως αν δεν είχα αμυνθεί με τα χέρια μου, θα μπορούσαν να αποβούν θανατηφόρες οι απανωτές γροθιές στο κεφάλι και το πρόσωπο ή να έπρεπε να εισαχθώ στην εντατική με τύφλωση, κατάγματα στην γνάθο και σπασμένα δόντια.

Από τα 15 άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, μόνο οι τρεις με χτύπησαν ενώ οι υπόλοιποι με προπηλάκιζαν λεκτικά ή ήταν απλώς θεατές. Η αστυνομία μού εξήγησε πως βάσει του νόμου θα απαγγελθούν κατηγορίες μόνο στα τρία άτομα που μου άσκησαν σωματική βία.

Ευτυχώς είμαι μια χαρά τώρα, και σωματικά και ψυχολογικά. Το μήνυμά μου στους Έλληνες απανταχού της γης είναι να κρατάτε ψηλά το κεφάλι και την ιερή σημαία μας. Να είμαστε όλοι δραστήριοι Έλληνες εθνικιστές, ό,τι και αν πάθουμε. «Όσοι ζωντανοί» λοιπόν, κατά τον τίτλο του βιβλίου του αειμνήστου Ἴωνος Δραγούμη, να συνεχίσουμε ακάθεκτοι τον ευγενή αγώνα μας μέχρι την τελική και πλήρη δικαίωση του Ελληνισμού. Να καταργήσουμε άμεσα την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και να πολεμήσουμε για τα ιδανικά μας και τα εθνικά μας δίκαια απέναντι στις επιβουλές των εχθρών της πατρίδας μας.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...