Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Στην Μαλακάσα 436, ενώ 14… εξαφανίστηκαν!



Εν αναμονή πλοίου που θα μεταφέρει άλλους 153 μετανάστες που σήμερα βρίσκονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στη Σκάλα Συκαμνιάς, στην Κλειού και στο Μόλυβο!...

Στην κλειστή δομή της Μαλακάσας μεταφέρθηκαν από το λιμάνι της Μυτιλήνης με το αρματαγωγό «Ρόδος» και ήδη εγκαταστάθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί, 436 μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου. Και οι οποίοι σύμφωνα με το Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου «εισήλθαν στα νησιά παρανόμως».

Ας σημειωθεί ότι οι 436 αμέσως μετά την άφιξη τους έγιναν δεκτοί από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι τους εξέτασαν και σχετικά με την ύπαρξη συμπτωμάτων της νόσου του κορονοϊού.

Να αναφέρουμε εδώ ότι από τους 450 συνολικά που επρόκειτο να μετακινηθούν και είχαν καταγραφεί και ταυτοποιηθεί τελικά μεταφέρθηκαν 436 μια και 14 από αυτούς στον φρουρούμενο και περιφραγμένο χώρο του λιμανιού όπου διέμεναν δεν έγινε δυνατόν να ανευρεθούν!

Μέχρι το ερχόμενο Σάββατο αναφέρει με ανακοίνωση του το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου, θα έχουν μετακινηθεί από τα νησιά όλοι όσοι κατέφθασαν σ’ αυτά μετά την 1η Μαρτίου και θα εγκατασταθούν στις κλειστές δομές, που βρίσκονται στη θέση «Κλειδί» Σερρών και στην Μαλακάσα. Σύμφωνα με το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών του βορείου Αιγαίου προβλέπεται η μεταφορά 10.000 προσφύγων και μεταναστών, πλέον των 5.000 εθελούσιων επιστροφών μέσω του προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020.







Πόσοι θα φύγουν

Από τη Μυτιλήνη με πλοίο το οποίο θα κινηθεί τις επόμενες μέρες θα αναχωρήσουν 63 μετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης και δεν μεταφέρθηκαν με το αρματαγωγό. Αυτοί ζουν σε περιφραγμένο χώρο και «στεγάζονται» σε λεωφορεία που έχουν τοποθετηθεί εκεί.

Επίσης αναμένεται να μετακινηθούν και οι 90 που σήμερα βρίσκονται στη Συκαμνιά (42) στην Κλειού (24) και στο λιμάνι του Μολύβου (24). Αυτοί όμως στο σύνολο τους δεν έχουν καταγραφεί και φυσικά δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Πράγμα που σημαίνει ότι πριν αναχωρήσουν πρέπει να μεταφερθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου όπου και θα γίνει η απαραίτητη προς τούτο διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...