Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

«Εμείς ΔΕΝ συμφωνήσαμε»… Εκδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών από 22 χριστιανικά σωματεία



«Εμείς ΔΕΝ συμφωνήσαμε» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνουν 22 χριστιανικά σωματεία και θα πραγματοποιηθεί την...
Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη και αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, το μεταναστευτικό και το δημογραφικό.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης τονίζουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μείζον θέμα για την ελληνική κοινωνία. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «η προηγούμενη κυβέρνηση περιφρόνησε σκαιότατα την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια», ενώ για τη σημερινή κυβέρνηση επισημαίνουν ότι «ενώ οι προκλήσεις και η καταπάτηση των όρων και αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας από την πλευρά του γειτονικού κράτους είναι καθημερινές, παραμένει αδρανής και δεν αξιοποιεί τα διπλωματικά όπλα που έχει στη διάθεσή της».

Μιλώντας στο Sputnik, το μέλος του συντονιστικού των 22 χριστιανικών σωματείων, κ. Αγνή Τρικούκη, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Επειδή το παρακολουθούμε το θέμα, δεν τηρούνται οι όροι της Συμφωνίας από το κράτος των Σκοπίων και θα μπορούσε η κυβέρνηση να το καταγγείλει αυτό. Το περιμέναμε ότι θα συμβεί αυτό (σ.σ. η μη τήρηση των όρων) φάνηκε ότι έγινε μια συμφωνία, ίσα–ίσα, για να προχωρήσουν τα θέματα που ήθελαν να προχωρήσουν. Τέτοια προδοσία η γενιά μας δεν έχει ξαναζήσει».

Μεταναστευτικό

Όσον αφορά το δεύτερο θέμα της εκδήλωσης, το μεταναστευτικό, η κ. Τρικούκη τόνισε ότι οι διοργανωτές αναφέρονται στο συγκεκριμένο ζήτημα ως «λαθρομεταναστευτικό». «Με τους νόμιμους μετανάστες δεν έχουμε τίποτα. Κι εμείς ήμασταν μετανάστες κι άλλοι άνθρωποι ήρθαν εδώ να δουλέψουν αλλά αυτό το πράγμα να είναι τα σύνορά μας διάτρητα, να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει, πλέον δεν είναι καν λαθρομετανάστες, δεν μπαίνουν κρυφά, ξέρουμε ότι μπαίνουν κάθε μέρα. Είναι πάρα πολύ ανησυχητικό», είπε χαρακτηριστικά.

Δημογραφικό

Το τρίτο θέμα της εκδήλωσης αφορά το δημογραφικό ζήτημα, με τους διοργανωτές να αναφέρουν ότι «έφτασε η ώρα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της πατρίδας μας να σταθεί στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας, δημιουργώντας τις συνθήκες, πρώτον για παραμονή των νέων μας στον τόπο μας, ώστε να αγωνισθούν για την προκοπή της πατρίδας, και δεύτερον για αύξηση των γεννήσεων των Ελλήνων, γιατί χωρίς αυτές το μέλλον της πατρίδας προβλέπεται ζοφερό».

Όπως υπογραμμίζει, «ο κίνδυνος για πληθυσμιακή, θρησκευτική και πολιτισμική αλλοίωση του πληθυσμού προβάλλει πιο υπαρκτός από ποτέ. Αντ’ αυτού, προβάλλονται ως κυρίαρχες, απόψεις περί επικράτησης ενός μοντέλου πολυπολιτισμικότητας, ως σχεδιασμού για το μέλλον της Ελλάδας».
Ποιοι θα μιλήσουν στην εκδήλωση

Τέλος να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

-Μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης, πρ. πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους με θέμα: «Μακεδονικαί αναμνήσεις και νοσταλγίαι».
-κ. Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής ΕΚΠΑ με θέμα: «Γεωπολιτικές δυναμικές στη Ν.Α. Μεσόγειο και η παράνομη μετανάστευση».
-κ. Γεώργιος Ρωμανός, συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής με θέμα: «Μετέωρη στον ΟΗΕ και ακυρώσιμη η “Συμφωνία Πρεσπών”. Το δημοψήφισμα ενεργό».
-κ. Δήμος Θανάσουλας, νομικός με θέμα: «Υπέρ του Λαού και του Έθνους».


πηγή 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...