Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

«Ξεσηκωμός» στο διαδίκτυο με το σήμα για το 1821-Απουσιάζει η Ελλάδα και ο Σταυρός




Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το επίσημο σήμα της «επιτροπής» για «τα 200 χρόνια «μετά» την Επανάσταση του 1821»....
Παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ το επίσημο σήμα που θα συνοδεύει τις εκδηλώσεις για την επανάσταση του Έθνους μας και όλοι είδαμε μια λωρίδα στις οθόνες μας που το μόνο που δεν θυμίζει είναι η Επανάσταση του 1821.
Από το σήμα απουσιάζουν τα δύο βασικά σύμβολα της Εθνεγερσίας: Ο Σταυρός και τα όπλα των αγωνιστών του 1821, η σπάθα και το τουφέκι.
Και σαν να μην έφτανε αυτό στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» τονίζει πως σκοπός των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων είναι η «ανάδειξη της Ελλάδας ως ένα σύγχρονο και δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος», δίχως καμία αναφορά στις λέξεις «Έθνος», «Τουρκοκρατία» «Ήρωες» κτλ.
«Μπορεί να έχουμε μνήμες χωριστές, ζωές διαφορετικές και όνειρα αλλιώτικα. Όμως, εμείς όλοι είμαστε η Ελλάδα» τόνισε η Γιάννα Αγγελοπούλου με αφορμή την παρουσίαση του σήματος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», μια γαλανόλευκη κορδέλα που σχηματίζει τον αριθμό «21».
Η «Ελλάδα 2021» συγκροτήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή της η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», τα 200 χρόνια από το 1821, «δεν είναι απλώς ιστορία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι η ευκαιρία μας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Να γιορτάσουμε όπως μόνο οι Έλληνες ξέρουμε, αλλά και να θυμηθούμε από που ξεκινήσαμε. Να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε και να αποφασίσουμε, πού θέλουμε να πάμε».
Οι Έλληνες στα κοινωνικά δίκτυα, έχουν αντιδράσει έντονα και προτείνουν αυτή την εικόνα για το σήμα και όχι την διαφήμιση χωρίς το Σταυρό:




«Στον αέρα» βρίσκεται από σήμερα η ιστοσελίδα της «Επιτροπής 2021» www.greece2021.gr
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...