Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

600 μέτρα πάνω από την βάση μας στην Λέρο πέταξαν οι Τούρκοι και εμείς κοιτούσαμε



Η επόμενη κίνηση που ρέπει να κάνει η Ελλάδα για να μην εξευτελιστεί
Η νέα τακτική της Άγκυρας, με....
χαμηλές πτήσεις σε κατοικημένες περιοχές, γεννά ερωτηματικά και ανησυχία.
Χθες, όπως θα έχετε ήδη διαβάσει, οι Τούρκοι πέταξαν 600 μέτρα πάνω από την ναυτική βάση της Λέρου. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, το μαχητικό θα είχε κατατριφθεί. Ωστόσο, στην Ελλάδα επικρατεί φοβικό σύνδρομο.
Οι Τούρκοι αυτό το γνωρίζουν και προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες.
Οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου αποτελούν τους τελευταίους μήνες καθημερινό φαινόμενο. Ωστόσο, οι υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών, γίνονταν σε μεγάλα ύψη και τις περισσότερες φορές πάνω από ακατοίκητα νησιά.
Η ανεκτικότητα όμως της Ελλάδας ωθεί τους Τούρκους να πετούν σε πολύ χαμηλά ύψη, όπως συνέβη στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο.
Πως θα είχε αντιδράσει η Τουρκία αν ένα ελληνικό μαχητικό έπραττε το ίδιο;
Πως θα αντιδρούσε το Ισραήλ, αν ένα μαχητικό πετούσε 600 μέτρα από βάση του Πολεμικού της Ναυτικού;
Προ ημερών είχε προηγηθεί μία ακόμη υπερπτήση στη Λέρο και όπως φαίνεται οι Τούρκοι θα συνεχίσουν τις προκλήσεις τους ακόμα και πάνω από κατοικημένα νησιά της χώρας, με τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου προ των πυλών.
Η Ελλάδα οφείλει να «απαντήσει» και να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση, με κάθα επισημότητα, ότι την επόμενη φορά που θα συμβεί ανάλογο περιστατικό το όποιο μαχητικό θα καταρριφθεί.
Οι Τούρκοι ακτινογραφούν αντιδράσεις και η στάση της Ελλάδας τους «ανάβει» το πράσινο φως για ακόμα περισσότερες εχθρικές ενέργειες εις βάρος μας.
ΦΩΤΟ eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...