Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Ξερονήσια: Ποιος και γιατί είχε την ιδέα για τους πρόσφυγες στη Νέα Δημοκρατία

Ξερονήσια: Ποιος και γιατί είχε την ιδέα για τους πρόσφυγες στη Νέα Δημοκρατία

"Κέντρα φιλοξενίας" προσφύγων και μεταναστών σε ξερονήσια όπως τα Λέβιθα προανήγγειλε σε ανακοίνωσή του προ εβδομάδων ο....
υφυπουργός άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής προκαλώντας αντιδράσεις
Τα ξερονήσια ως τόποι εξορίας  και εκτοπισμού όπου μαρτύρησαν χιλιάδες αγωνιστές της δημοκρατίας και της αριστεράς αποτελούν μαύρη κηλίδα στην ιστορία της χώρας.
Κι όμως κάποιος στη Νέα Δημοκρατία είχε την ιδέα να γεμίσουν ξερονήσια με πρόσφυγες και μετανάστες. Στο υπουργείο εξωτερικών ισχυρίζονται ότι ο καθηγητής του Διεθνούς δικαίου και της εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος έχει την πατρότητα της ιδέας.
Στην πραγματικότητα κάποιος πρέπει να φορτωθεί την γκάφα στην οποία παρασύρθηκε το Μαξίμου και ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.
Είναι γεγονός ότι ο λαλίστατος κ. Συρίγος το πρότεινε ως έσχατη λύση αν γεμίσουν τα υφιστάμενα κέντρα στα νησιά και σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν θα ήθελε οι πρόσφυγες να πηγαίνουν στην ενδοχώρα.
Όταν μάλιστα οι πρόσφυγες πηγαίνουν στην ενδοχώρα είναι δύσκολο να επιστρέψουν στην Τουρκία καθώς εκείνη υποστηρίζει ότι δεν έρχονται από τα νησιά όπως η επιβάλλει η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την εγκατάσταση στα έρημα νησιά του Αιγαίου σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία δεν θα είχε επιχειρήματα.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση εγκλωβίζεται σε ιδεοληψίες και αναγκάζεται σε οπισθοχώρησεις. Η ιδέα για τα ξερονήσια δεν καταχωνιάστηκε μόνο  και μόνο επειδή την αγκάλιασαν οι ακραίοι της Νέας Δημοκρατίας αλλά και λόγω αντίδρασης της Άγκυρας σε σχέση με τη συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...