Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα.....

Μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα

Το μποϊκοτάζ άρχισε να γίνεται αισθητό στο Ν. Κουρδιστάν (Β. Ιράκ)
Η επίδραση του μποϊκοτάζ που άρχισε στο Ν. Κουρδιστάν, ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας στον....
Ροζάβα, άρχισε να κάνει αισθητή την επίδραση της.
Μετά από την εισβολή του τουρκικού καθεστώτος στην Ροζάβα στις 9 Οκτωβρίου και της επίθεσης γενοκτονίας οι κάτοικοι του νότιου Κουρδιστάν άρχισαν καμπάνια για μποϊκοτάζ ενάντια στα τουρκικά προϊόντα και στα ταξίδια στην Τουρκία.
Σύμφωνα με την είδηση από το πρακτορείο AFP η καμπάνια αρχίσει να δείχνει την επίδραση της ιδιαίτερα ενάντια στα προϊόντα του Ιράν.
Το νότιο Κουρδιστάν και το Ιράκ ετησίως αγοράζουν από την Τουρκία προϊόντα αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων όπως φρούτα, πλαστικά προϊόντα, γιαούρτι και καλλυντικά. Τα προϊόντα αυτά περνάνε από το νότιο Κουρδιστάν και φτάνουν στην αγορά.
Ο Χαμίντ Μπανιε-διάσημος τραγουδιστής του νότιου Κουρδιστάν δήλωσε πως “δεν μπορούμε να πάρουμε τα όπλα και να πάμε στο μέτωπο να πολεμήσουμε με τους Τούρκους. Τότε το όπλο μας είναι να κάνουμε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα”.
Ο Μπανιε ανέφερε πως θα μίλησε και με άτομα ανώτατου επιπέδου για να επιφέρουν χτύπημα στην τουρκική οικονομία και έκανε έκκληση για μποϊκοτάζ στις ταινίες και τα τραγούδια που έρχονται από την Τουρκία.
Μιλώντας στο AFP ο 31 ετών και πατέρας τριών παιδιών Χογιρ Αλή, είπε πως με το μποϊκοτάζ άλλαξαν τις συνήθειες της οικογένειας. Ο Αλή που είναι κάτοικος του Χιουλερ, ανέφερε πως μέχρι τώρα στο σπίτι τους μαζί με το τσάι έτρωγαν μπισκότα τα οποία έρχονταν από την Τουρκία αλλά τώρα κάνοντας αυτό που του αναλογεί, άρχισε το μποϊκοτάζ.
Ο Χογίρ είπε πως “Υπό κανένα τρόπο δεν θα στηρίξω την τουρκική οικονομία, διότι η Τουρκία δεν πιστεύει ούτε στα δικαιώματα των Κούρδων, ούτε στην παρουσία τους”.
Η 28 ετών έμπορος Ζάνα Αχμέντ από την Σουλειμανιγε, πού πουλάει στο μαγαζί της κρέμες προσώπου, τζελ για τα μαλλιά και προϊόντα μακιγιάζ, ανέφερε πως μετά από την τουρκική εισβολή, άρχισε να αναζητεί εναλλακτικά προϊόντα.
την στήριξή τους σε αυτήν την καμπάνια εξέφρασαν και οι δημοκρατικές συριακές δυνάμεις (SDF). Ο Μουσταφά Μπαλί-εκπροσωπος των SDF δήλωσε πως “Κάθε δαπάνη που γίνεται για την αγορά τουρκικών προϊόντων ή για τουρισμό στην Τουρκία, μετατρέπεται σε σφαίρες και βόμβες που σκοτώνουν τα παιδιά μας στην ΒΑ Συρία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...