Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Νοτοπούλου: «Άθλια η στάση κατοίκων στα Βρασνά»

Νοτοπούλου: «Άθλια η στάση κατοίκων στα Βρασνά»

«Άθλια» χαρακτήρισε η Κατερίνα Νοτοπούλου τη στάση των κατοίκων που μπλόκαραν την άφιξη προσφύγων και μεταναστών στα Βρασνά, μιλώντας στον....
 Flash 99.4 και την εκπομπή «Απλά επικίνδυνοι».
«Είδα φωτογραφίες μικρών παιδιών μέσα στο πούλμαν. Δεν είδα μία τρομακτική εικόνα, για να δικαιολογήσω την άθλια στάση των κατοίκων, γεμάτη μίσος και ρατσισμό. Βεβαίως, η ρητορική της κυβέρνησης, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, δίνει την ευχή της σε τέτοιου είδους πρακτικές. Όταν βγάζει μία ξενοφοβία, όταν τα ΜΜΕ μιλούν για μετανάστες, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών είναι πρόσφυγες που έρχονται από τον πόλεμο… Αναρωτιέμαι τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που τόλμησαν να σηκώσουν πέτρα για να λιθοβολήσουν μάνες, παιδιά, απειλώντας ανήλικα και άνδρες που έρχονται από άλλες περιοχές. Τι είδους Έλληνες είναι αυτοί, που βγάζουν ανακοινώσεις ότι δεν δέχτηκαν τους Έλληνες πρόσφυγες το ’22;», ανέφερε σχετικά η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείσα για τις επιπτώσεις στον τουρισμό, η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Όσο ήμουν στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, είχαμε δεκάδες επιστολές από ξενοδόχους από όλη τη χώρα, που ζητούσαν να πάνε πρόσφυγες στα ξενοδοχεία τους προκειμένου να έχουν ένα εισόδημα μέσα στη χρονιά. Άρα, πόσες θέσεις εργασίες άνοιξαν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις; Το ζήτημα είναι πολυδιάστατο και ως τέτοιο πρέπει να το δούμε, ένα πρόβλημα με τις θετικές και αρνητικές συνέπειες που έχει στην τοπική αγορά».

«Πυρά» για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Η Κατερίνα Νοτοπούλου άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
«Είναι σαφές σε οποιονδήποτε κάνει μία απλή ανάγνωση του νομοσχεδίου, ποιον ακριβώς εξυπηρετεί… Καταρχάς, δεν έχει κανέναν απολύτως αναπτυξιακό προσανατολισμό. Αντ’ αυτού επιλέγει να πριμοδοτήσει και να επιδοτήσει πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες: τη διανομή του Τύπου, delivery, μεγαλοκαναλάρχες, ιδιοκτήτες συνδρομητικής τηλεόρασης. Είναι τόσο φωτογραφικά, που μόνο το όνομα δεν έχουν γράψει ακόμη των συμφερόντων που υπηρετούν, αντί να επιδοτήσουν, όπως είχαμε κάνει εμείς στο παρελθόν, τους ανέργους, τους νέους επιστήμονες, τις startups», ανέφερε σχετικά, προσθέτοντας ότι το αναπτυξιακό νομοσχέδιο έχει και αρνητικές επιπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα.

«Επιστροφή σε εποχές μιζέριας για τη Θεσσαλονίκη»

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, η Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε:
«Μία από τις σκληρότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε και εγώ προσωπικά, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν για το γραφείο της Θεσσαλονίκης. Το κράτησε, τελικά, ο κ. Μητσοτάκης. Κάθε φορά που ερχόταν ο Αλέξης Τσίπρας, το έκανε για να δει φορείς και να ανακοινώσει ήδη δρομολογημένες λύσεις – ποτέ εκ των προτέρων για απλές εξαγγελίες. Ο κ. Μητσοτάκης, χθες, δεσμεύτηκε ότι θα καθυστερήσει το μετρό, μιλώντας ξανά για το 2023, ενώ γνωρίζαμε όλοι ότι θα είχαμε μετρό το 2020. Είπε ότι θα καταστρέψει τα αρχαία, σηκώνοντάς τα. Δεν μίλησε για σιδηροδρομικά δίκτυα. Περίμενα να τον ακούσω, για να πω ότι οικειοποιείται δικό μας έργο. Περίμενα να τον ακούσω να μιλά για το πάρκο καινοτομίας της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας. Δεν το έκανε. Καμία πρόοδος, καμία δέσμευση. Μας γυρνά σε παλιές εποχές, κακές εποχές μιζέριας για τη Θεσσαλονίκη. Είναι κρίμα για την πόλη μας, η οποία δεν υστερεί σε κάτι, παρά μόνο στους πολιτικούς που επιλέγει… Ό,τι υπάρχει ως συζήτηση στη Θεσσαλονίκη, έρχονται και τα παρουσιάζουν ως εξαγγελίες, χωρίς μελέτες, όπως έγινε και με την απόσπαση των αρχαίων. Υπάρχουν μελέτες ή αδειοδοτήσεις; Δεν υπάρχει τίποτα! Ένα τίποτα φέρνει η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη».
Όσον αφορά τις αιχμές του Άδωνι Γεωργιάδη για τους Αλέξη Τσίπρα και Παύλο Πολάκη, ότι μπορεί να χρηματίστηκαν από φαρμακοβιομηχανίες, η Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε:
«Όταν πρωτομπήκε ο κ. Γεωργιάδης στη Βουλή, εγώ ήμουν παιδί ακόμη, αλλά θυμάμαι ότι στην τάξη μας είχαν μεταφέρει την εικόνα ότι μπήκαν ακροδεξιοί στη Βουλή. Αυτό πλέον έχει γίνει μία κανονικότητα, αυτή είναι η ηγεσία της ΝΔ. Βγαίνει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης σε ντοκιμαντέρ και λέει ότι ‘είναι γνωστό πως έτσι λειτουργούν οι φαρμακοβιομηχανίες, αλλά σώζουν και κόσμο’ και πετά ακόμη μία φορά λάσπη στον Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που δεν εξετάστηκε το ζήτημα στη Βουλή. Νομίζω πως ο κ. Μητσοτάκης έχει φτάσει πια στο απροχώρητο και πρέπει να πάρει μια απόφαση, εάν ενστερνίζεται όσα λέει ο κ. Γεωργιάδης, διαφορετικά να τον παραιτήσει».

Αναλυτικά όσα είπε η Κ. Νοτοπούλου στον Flash 99.4:


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...