Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

"Μακεδονικά" Τραγούδια στην Βουλγαρία και ο "Μακεδονισμός" των Πρεσπών



Αρκετά συχνά επισκέπτομαι το Βυζαντινό Μελένικο που βρίσκεται στην άνω κοιλάδα του Στρυμόνα (από το 1913 βρίσκεται στην Βουλγαρική επικράτεια). Με μεγάλη προθυμία ξεναγώ (αφιλοκερδώς) όσους επισκέπτονται την περιοχή και επιθυμούν να γευτούν την πλούσια Ιστορία της.... ευρύτερης περιοχής. Άλλωστε το Μελένικο ήταν το μητροπολιτικό κέντρο του Ελληνισμού στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Το χωριό του παππού μου, το ηρωικό Στάρτσοβο, το μοναδικό ΑΜΙΓΩΣ ελληνικό χωριό της άνω κοιλάδας του Στρυμόνα διατηρούσε άρρηκτες σχέσεις με τον Μητροπολίτη Μελενίκου που ήταν θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης των Ελλήνων της περιοχής.
Σε κάθε επίσκεψη παρατηρούσα ότι στα ξακουστά οινοποιία και στις ταβέρνες του Μελενίκου έπαιζαν το ίδιο cd με συγκεκριμένα τραγούδια, τα οποία οι βούλγαροι χαρακτηρίζουν ως "μακεδονικά". Πολλές φορές ζήτησα από τους ιδιοκτήτες των ταβερνών να μου δείξουν αυτό το cd αλλά κανείς δεν μου το έδειξε (προφανώς ήθελαν να κρατήσουν αποστάσεις από την διένεξη που αφορά τους ... "μακεντόνσκηδες"). Πριν από λίγες ημέρες βρήκα σε βουλγαρικό supermarket ούτε ένα, ούτε δύο...αλλά πέντε cds που περιέχουν 250 "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ" στην βουλγαρική γλώσσα. Ξεκίνησα αμέσως την έρευνα και αφού τα άκουσα ΟΛΑ, ανακάλυψα ότι αρκετά από αυτά αποτελούν ΣΟΥΞΕ ορχηστρών (με χάλκινα) της κεντροδυτικής Μακεδονίας, που ισχυρίζονται ότι τραγουδάνε στην ... "μητρική" γλώσσα των γηγενών Μακεδόνων. Πρόκειται για ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ προπαγάνδα! Οι βούλγαροι μάζεψαν 250 τραγούδια, τα έβαλαν σε 5 cds και κατοχύρωσαν την παράδοσή τους. Ποιοι είναι αυτοί που "δανείζονται" τα βουλγάρικα τραγούδια και τα πλασάρουν ως τραγούδια που είναι στην μητρική γλώσσα των παππούδων μας; Οι παππούδες μας μιλούσαν ΠΑΝΤΑ την παλιά βουλγαρική διάλεκτο ή αναγκάστηκαν να το κάνουν για διάφορους λόγους (εμπορικούς, με τη βία κτλ); Πρόκειται για ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ προπαγάνδα!
Από την υπογραφή της "συμφωνίας" των Πρεσπών έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Βρέθηκε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας να δώσει υπόσταση και να νομιμοποιήσει τον "Μακεδονισμό" των σλάβων. Στην Ελλάδα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σύλλογοι που διαλαλούν ότι θέλουν να διατηρήσουν την "μητρική" γλώσσα των παππούδων (και εννοούν την σλαβική που ο Κοτζιάς βάφτισε ως "μακεδονική"). Στην Βουλγαρία εδώ και χρόνια ΟΛΑ τα τουριστικά εστιατόρια και οινοποιία του Μελενίκου παίζουν τα "μακεδονικά" τραγούδια... Πιο δίπλα υπάρχει πλέον κράτος που ο ΥΠΕΞ της Ελλάδος συμφώνησε να λέγεται Β.Μακεδονία...
Το σίγουρο είναι ότι η υπογραφή του Κοτζιά στις Πρέσπες νομιμοποίησε τον "μακεδονισμό" των σλάβων και τους έδωσε το δικαίωμα να πλάσουν τον δικό τους "μακεδονικό μύθο"...επίσημα πλέον! Το κομιτατζήδικο κόμμα ΒΜΡΟ που ιδρύθηκε το 1870 υπάρχει ακόμη και έχει έδρα στο Blagoevgrand της Βουλγαρίας. Η συνέχεια προμηνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα...λάβετε θέσεις!


Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
τ.Πρόεδρος ΠΟΠΣΜ


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...