Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Μεταμόρφωσαν σε Ινδιάνους το Χριστό και την Παναγία στα Θρησκευτικά Γ’ Δημοτικού Το διαβάσαμε από το: Μεταμόρφωσαν σε Ινδιάνους το Χριστό και την Παναγία στα Θρησκευτικά Γ’ Δημοτικού....



Εμφανίζουν τους Ινδιάνους ως «Παναγία» και «Χριστό» στο βιβλίο της Γ’Δημοτικού που διδάσκουν στα Ελληνόπουλα προκαλώντας το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων αλλά και... δημιουργώντας σαθρές βάσεις «Πανθρησκείας» και συγκρητισμού.
Ειδικότερα στις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα Πίστης καθώς τα παιδιά αρχίζουν να διδάσκονται τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό ως κάποια αρχετυπική μορφή που συναντάται ούτε λίγο ούτε πολύ σε όλες τις θρησκείες, πολιτισμούς και φυλές.
Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα noiazomai.gr που έφερε το θέμα στην επιφάνεια γράφει: Πρόκειται για εμπαιγμό της Ορθοδοξίας, παραποίηση της Θεοτόκου και του Κυρίου, αλλά και για περιφρόνηση της Βυζαντινής μας Αγιογραφίας, την οποία παρέκαμψαν επιδεικτικά οι αρμόδιοι, προκειμένου να παρουσιάσουν το συγκεκριμένο ζωγραφικό έργο του παπικού κληρικού John Giuliani από τις ΗΠΑ, που αναφέρεται στην ινδιάνικη φυλή Τσεγιέν!
Φυσικά Αγιογραφίες και Εικόνες από τον Ιερό Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ ή το Άγιον Όρος αποκλείστηκαν και κρίθηκε σκόπιμο να μπερδέψουν τα παιδιά με Ινδιάνικα και Γιαπωνέζικα έργα… Εάν τέτοια προσβολή γινόταν σε Εβραϊκά ή Μουσουλμανικά θρησκευτικά σύμβολα ή εικόνες, τότε θα προκαλούνταν παγκόσμιος σάλος!
Όταν όμως πρόκειται για την Ορθοδοξία μας, θεωρείται «σπορ» να την προσβάλουν βαριά και ευθέως… Ο Χριστός ήρθε βέβαια για όλους στον κόσμο και για όλες τις φυλές, για όλους τους ανθρώπους, που πρέπει όμως να τον δεχθούν και όχι να τον αλλάξουν ή να τον παραλλάξουν, διότι θα οδηγηθούν σε πλάνη, αίρεση και τελικά πτώση.
Η «κοσμική ζωγραφική» δεν έχει καμία σχέση με την Βυζαντινή θρησκευτική Τέχνη, που δεν παρουσιάζει – όπως οι δυτικοί – απλές, ανθρώπινες, σαρκικές υπάρξεις, καθηλωμένες στα γήινα, αλλά εξαϋλωμένες και αγιασμένες, νηπτικές μορφές, που μας οδηγούν σε κατάνυξη, προσευχή, ουράνια κοινωνία, Παράδεισο.
Με μια αγία βυζαντινή εικόνα μπορεί κανείς να «ανέβει» στον ουρανό, ενώ με μια δυτική ζωγραφιά να δεθεί χειροπόδαρα στη γη και τα πάθη της. Άλλωστε, ποτέ ο Χριστός και η Παναγιά μας δεν είχαν την πολυτέλεια να φορέσουν τα ακριβά, βαριά και ζεστά ρούχα των εικονιζόμενων Ινδιάνων.
Έζησαν μέσα στη φτώχεια, το κρύο, την ταπείνωση, την νηστεία, τη στέρηση και την προσευχή, χωρίς να τρώνε κρέας λόγω φτώχειας, χωρίς να έχουν συχνά ούτε σπίτι, ούτε καλύβα, ούτε υπνόσακο, ούτε πλουμιστά ενδύματα, κοσμήματα, δέρματα και παπούτσια των Τσεγιέν… Και όλα αυτά να για να μην χάσουν τον δρόμο, την αγιότητα, τη σύνεση, την φώτιση, την αποστολή!
Έτσι, η εικόνα των Ινδιάνων με τα φωτοστέφανα, μοιάζει πολύ πλούσια μπροστά στην απλότητα της Αλήθειας, μπροστά στον κρύο, παγωμένο στάβλο και την φτωχική φάτνη (ταΐστρα) των ζώων, που χρησιμοποιήθηκε για κρεβατάκι του πάμφτωχου, νεογέννητου Χριστού μας…
tilestwra.com

katohika

πηγή 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...