Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Ανοίγουν θέμα συνδιαχείρισης του Αιγαίου οι δηλώσεις του Αβραμόπουλου



Ο Έλληνας Επίτροπος της Ε.Ε για τη μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος παρευρέθη στην 11η Σύνοδο των...
Τούρκων Πρέσβεων στην Άγκυρα και με δηλώσεις που παραχώρησε έκανε λόγο για γενναίες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ταγίπ Ερντογάν για να υπάρξει καλύτερο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ευημερία των λαών.
Αλήθεια, αναρωτιόμαστε ποιες μπορεί να είναι άραγε οι γενναίες αποφάσεις γιατί το φλέγον θέμα που απασχολεί την Ελλάδα και την Τουρκία είναι σαφώς η διαχείριση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου, ο καθορισμός της ΑΟΖ και γενικότερα η κόντρα για τα κοιτάσματα πετρελαίου.
Οι δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου πάντως έρχονται σίγουρα σε μια περίεργη στιγμή και δεν είναι καθόλου τυχαίες και ακολουθούν πιστά το κλίμα των δηλώσεων Σημίτη που μίλησε ξεκάθαρα για συνδιαχείρηση του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και φαίνεται ότι κάποια πολιτικά πρόσωπα στη χώρα μας έχουν αναλάβει εργολαβικά να κινήσουν τα νήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος όπως προαναφέραμε παρευρέθη στην 11η Σύνοδο των Τούρκων Πρέσβεων στην Άγκυρα δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η Τουρκία, ως χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, είναι ένας απαραίτητος εταίρος και θα είναι πάντα ένας στρατηγικά σημαντικός γείτονας για την Ευρωπαϊκή Ένωση» ενώ πρόσθεσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ την Τουρκία επειδή φιλοξενεί περισσότερους από 3,6 εκατ. πρόσφυγες. Γνωρίζω ότι είναι μια τεράστια πρόκληση για τη χώρα».
Σχετικά με την τρομοκρατία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε πως είναι μια απειλή που δεν σταματά σε εθνικά σύνορα και δεν έχει ένα μόνο πρόσωπο ενώ αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Έλληνας Επίτροπος δήλωσε πως ανέκαθεν προσπαθούσε να δημιουργήσει συνθήκες αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Πρόσθεσε πως ανέκαθεν υποστήριζε την ελληνοτουρκική προσέγγιση.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε επίσης πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αμφότεροι «ισχυροί» πολιτικοί.
«Έχουν τη δύναμη να λάβουν τολμηρές αποφάσεις (…) και να οδηγήσουν τις χώρες μας σε μια νέα εποχή φιλίας, σχέσεων καλής γειτονίας και να μοιραστούν ένα κοινό όραμα για τις χώρες μας», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...