Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Ντροπή!!! Ψήφισε και η Ν.Δ την τροπολογία-κερκόπορτα για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”

Ντροπή!!! Ψήφισε και η Ν.Δ την τροπολογία-κερκόπορτα για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”

Ντροπή!!! Η Νέα Δημοκρατία σύρθηκε τελικά σε υπερψήφιση της τροπολογίας που ανοίγει την κερκόπορτα για την αναγνώριση της “Τουρκικής ΄Ενωσης Ξάνθης”,... αφού στο τελικό κείμενο δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην συνθήκη της Λωζάννης, η οποία απλά και ξεκάθαρα αναφέρει ότι στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μουσουλμανική και όχι εθνική μειονότητα.

Έτσι αφήνεται “ανοιχτό παράθυρο” σε κάποιο Πρωτοδικείο, στο οποίο θα προσαφύγει είτε η “Τούρκικη Ένωση Ξάνθης” είτε κάποιος άλλος εξίσου ψευδεπίγραφος “Τούρκικος Σύλλογος” από περιοχή της Θράκης, να κρίνει ότι δεν συντρέχουν λόγοι εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας όπως αναφέρει η ψηφισθείσα τροπολογία και να αναγνωρίσει κάποιον σύλλογο ως “Τουρκικό”.
Γιατί η νέα τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μετά από απαίτηση των ΑΝΕΛ που απειλούσαν να μην ψηφίσουν την πολύ πιο απαράδεκτη αρχική, που τελικά την ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ. Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι,  αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υιοθετείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σχετικά με την αναγνώριση σωματείων.  Η αυτοαποκαλούμενη “Τουρκική Ένωση Θράκης” μπορεί να υποβάλει εκ νέου στην ελληνική Δικαιοσύνη αίτημα για την αναγνώρισή της., αλλά σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, το αίτημα θα εξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη, με την τήρηση του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το οποίο προβλέπει παράλληλα να εξετάζεται αν προκύπτουν  λόγοι εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας για να απορριφθεί το αίτημα. Επαφίεται δηλαδή στην κρίση όχι του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπως υπήρχε μέχρι τώρα, αλλά στον κάθε Πρωτοδίκη που  θα εξετάσει την αίτηση αναγνώρισης σωματείου με τον τίτλο “τουρκικό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...