Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Τσίπρας: Αισθάνομαι ότι θα κυβερνήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια

Τσίπρας: Αισθάνομαι ότι θα κυβερνήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια

Τη βασική αντιπαράθεση των ευρωεκλογών ανάμεσα στην πρόοδο και την οπισθοδρόμηση ανέδειξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε σε ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ....

Ο κ. Τσίπρας ο οποίος έφθασε συνοδευόμενος από την σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, χαιρέτισε για αρκετή ώρα τους παρευρισκόμενους, αλλάζοντας κουβέντες με παλιούς συντρόφους, καλλιτέχνες και συγγραφείς και φωτογραφήθηκε με όσους του το ζήτησαν.

Αφού έκανε τον κύκλο και χαιρέτισε τους περισσότερους ο κ. Τσίπρας πήρε το μικρόφωνο και απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό: «Βρισκόμαστε πριν από μία κρίσιμη μάχη, όχι μόνο εκλογική, όχι μόνο για την ευρωβουλή, πιστεύω ότι είναι μία μάχη που έχει πολιτισμικά χαρακτηριστικά, καθώς είναι μία μάχη ανάμεσα στην πρόοδο και στην συντήρηση και την οπισθοδρόμηση και εδώ στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι «ειδικά όταν στην Ευρώπη αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο της ακροδεξιάς που αμφισβητεί θεμελιώδεις αξίες, οράματα, ιδέες που θεμελίωσαν την Ευρώπη αλλά και που κινητοποίησαν τους μεγάλους ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης. 

Αυτή η αντιπαράθεση αγγίζει πρωτίστως τους ανθρώπους της διανόησης που ήταν στην προμετωπίδα αυτών των αγώνων για τις αξίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...