Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Στη δίκη για το φιλοσκοπιανό Σωματείο «Κύριλλος και Μεθόδιος» στις Σέρρες κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης -του φιλοσκοπιανού σωματείου - ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Τσιτσελίκης και η καθηγήτρια Ιωαννίδου (βρίσκεται σε διαδικασία τοποθέτησης της στο ΠΑΜΑΚ)



Εκδικάστηκε η μήνυση που είχε υποβάλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Μακεδονικών Συλλόγων, με την οποία ζητούσε να διαλυθεί το σωματείο “Κύριλλος και Μεθόδιος”, που δραστηριοποιείται στην Ηράκλεια....

Στην ουσία πρόκειται για ένα παρακλάδι του «Ουράνιου Τόξου» που φύτρωσε στις Σέρρες με όραμα την «αυτόνομη Μακεδονία»!

Είναι πρώτη φορά που οι φιλοσκοπιανοί επιχειρούν επίδειξη δύναμης στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και ειδικά στις Σέρρες, που ο αγώνας των γηγενών Μακεδόνων στις αρχές του 20ού αιώνα υπήρξε καθοριστικός για την έκβαση του “Μακεδονικού Αγώνα”.

Η Ηράκλεια Σερρών, που έχει έδρα η φιλοσκοπιανή ΜΚΟ, υπήρξε ιδιαίτερη πατρίδα του Μακεδονομάχου Στέργιου Βλάχβεη, ο οποίος υπήρξε και πρώτος δήμαρχος της πόλης μετά την απελευθέρωση και την ενσωμάτωσή της στον Εθνικό κορμό.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο δικαστικό Μέγαρο Σερρών για να παρακολουθήσουν την ακροαματική διαδικασία και παρών ήταν ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Μακεδονικών Συλλόγων κ. Γεώργιος Τάτσιος. Λίγο αργότερα ο κ. Τάτσιος δήλωσε αποκλειστικά στην κάμερα του OTAVOICE:


Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Τσιτσελίκης και η καθηγήτρια Ιωαννίδου (βρίσκεται σε διαδικασία τοποθέτησης της στο ΠΑΜΑΚ) κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του φιλοσκοπιανού σωματείου “Κύριλλος και Μεθόδιος” και ισχυρίστηκαν ότι «οι ντόπιοι στις Σέρρες μιλούσαν ανέκαθεν την σλαβική διάλεκτο» υιοθετώντας πλήρως τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών.

Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι φέρουν την ιδιότητα του πανεπιστημιακού δασκάλου και διδάσκουν τη νέα γενιά με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε και αναμένεται η απόφαση εντός των επόμενων ημερών.

O νομικός και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σπυρόπουλος μίλησε στην κάμερα του OTAVOICE για την εκδίκαση της υπόθεσης και ανέφερε:

Από την πλευρά του ο καθηγητής και πρώην Δήμαρχος Σερρών Ζήσης Μητλιάγκας ανέφερε αποκλειστικά στο OTAVOICE.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΔΙΚΙΔΗΣ
σσΚ: Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Τσιτσελίκης και η καθηγήτρια Ιωαννίδου (βρίσκεται σε διαδικασία τοποθέτησης της στο ΠΑΜΑΚ) κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του φιλοσκοπιανού σωματείου “Κύριλλος και Μεθόδιος” και ισχυρίστηκαν ότι «οι ντόπιοι στις Σέρρες μιλούσαν ανέκαθεν την σλαβική διάλεκτο» υιοθετώντας πλήρως τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών.

Και αυτούς τους πληρώνουμε εμείς οι έλληνες φορολογούμενοι για να μαθαινουν στα παιδιά μας αλυτρωτικη ιστορία.

📌Ντόπιος σημαίνει «ο εξαρχής κάτοικος μιας περιοχής, αυτός που κατάγεται και ζει στην ίδια περιοχή».
Τοπικός είναι «ο τού τόπου, ο αναφερόμενος σε ορισμένο τόπο» (τοπική διάλεκτος, τοπικά έθιμα, τοπική φορεσιά).τα κ.ά.). Μιλώντας για κατοίκους και, γενικά, για προέλευση, συνώνυμα τού ντόπιος είναι τα γηγενής και ιθαγενής.

Έχετε κατακλύσει κάθε έννοια του τι σημαίνει ντόπιος γηγενής Μακεδονας και Έλληνας.

Ας μας μεταφράσουν λοιπόν οι τάχα μου "ντόπιοι Μακεδονες" την επιγραφή στον Τυμβο Καστα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...