Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Κατάντια :Αρματαγωγά του ΠΝ μεταφέρουν λαθρομετανάστες από το νησί της Σάμου ( φωτό)



Ολοκληρώθηκε  το Σάββατο, 13/4, στις 14:45 για το πρώτο πλοίο και μετά τις 15:00 για το δεύτερο, η διαδικασία μεταφοράς περίπου 500 λαθρομεταναστών  με Αρματαγωγά του ΠΝ με εντολή τίνος Αρχηγέ του ΓΕΝ  κατέπλευσαν τα Αρματαγωγά μας ;....

Αν και αρχικά  (όταν έφτασε ο υπουργός κ. Βίτσας στο νησί), έγινε λόγος για 1.500 άτομα που θα αναχωρούσαν, μετά κατεβήκαμε στα 800, καταλήγοντας, σε μικρότερο αριθμό αναχωρούντων (έως 500, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία), αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά την έλλειψη συντονισμού των υπηρεσιών και τις καθυστερήσεις που αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της κατάστασης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης που λειτουργεί στο νησί μας.



08:24 το πρωί του Σαββάτου και η διαδικασία έχει ξεκινήσει στο αρματαγωγό «Ικαρία» (Φωτο. «Σαμιακόν Βήμα»)

Ο ίδιος ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρης Βίτσας, βρέθηκε από το πρωί στον λιμένα Μαλαγαρίου επιβλέποντας από κοντά τη σταδιακή διαδικασία μεταφοράς των ανθρώπων από τον χώρο του ΚΥΤ στα αρματαγωγά «Λέσβος» και «Ικαρία».



Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία αναμένεται να συνεχιστεί η διαδικασία αλλά για ακριβείς αριθμούς αναχωρούντων, κάθε φορά, ουδείς είναι σε θέση να δώσει στοιχεία. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον αν πρόκειται να αλλάξει κάτι το επόμενο διάστημα σε αριθμούς και ταχύτητα.

Πηγή &  Φωτο. «Σαμιακόν Βήμα»

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...