Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Έξι Υποψήφιοι- από τους επτά - Δήμαρχοι Της Αθήνας Συμφώνησαν Ότι Πρέπει Να Ψηφίζουν Οι Μετανάστες



Σε ερώτηση για την ψήφο των μεταναστών και οι έξι υποψήφιοι συμφώνησαν στην ανάγκη να θεσμοθετηθεί. (το Σύνταγμα το ρώτησαν;)
Οι έξι από τους επτά υποψηφίους δημάρχους της...Αθήνας (προφανώς δεν προσκλήθηκε ο υποψήφιος της Ελληνικής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς διαφωνεί ριζικά με τις απόψεις των λοιπών) συζήτησαν την Κυριακή στο Σεράφειο πολιτιστικό κέντρο για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στη ρατσιστική βία και την ξενοφοβία.
Οι Κώστας Μπακογιάννης (ΝΔ), Παύλος Γερουλάνος (ΚΙΝΑΛ), Νάσος Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Πέτρος Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ) και Γιάννης Τσιρώνης (Οικολόγοι), κατέθεσαν προτάσεις «για την ένταξη των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες» ανεξάρτητα του νόμιμου της εισόδου τους στην Ελλάδα.
Ο Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι «έχουμε αποτύχει στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, από τη Σάμο όπου 3,5 χιλιάδες πρόσφυγες μοιράζονται δύο τουαλέτες, μέχρι τα Πατήσια, όπου κάποιοι εκατοντάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να βγουν στο δρόμο», καθώς και ότι «έχουμε ολόκληρες περιοχές που έχουν βρεθεί στην εγκατάλειψη και ο φασισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος». Στη συνέχεια συμπλήρωσε:
«Το πρόβλημα δεν λύνεται με επικοινωνιακή διαχείριση. Υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα, για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά: πώς θα φωτίσουμε τις μαύρες τρύπες στις γειτονιές της Αθήνας, πώς θα αλλάξουμε την εικόνα της πόλης από το πεζοδρόμιο ως το άλσος».
«Για μένα Αθηναίος είναι κάθε άνθρωπος που έχει επιλέξει να ζει και να μεγαλώνει τα παιδιά του στην Αθήνα», επισήμανε ο Παύλος Γερουλάνος και πρόσθεσε: «Η ποιότητα μιας πόλης εξαρτάται από το σεβασμό του ανθρώπου και την κοινωνική συνοχή που απορρέει από το σεβασμό αυτό. Για να διαφυλάξεις την κοινωνική συνοχή πρέπει να διαφυλάξεις πέντε δικαιώματα, στην ισότητα, τη συμμετοχή, την πρόοδο, τη δημιουργία και την ασφάλεια».
Ο Νάσος Ηλιόπουλος παρατήρησε ότι «στο ζήτημα της καταπολέμησης του ρατσισμού και της ακροδεξιάς η δουλειά του δημάρχου δεν τελειώνει στις αρμοδιότητές του. Πρέπει να είναι μπροστά στην πόρτα του σχολείου και να εξασφαλίζει ότι τα προσφυγόπουλα θα μπουν στο σχολείο, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά».
«Δημοκρατία και ισότητα θα έχουμε αν δούμε στο δήμο Αθηναίων δήμαρχο γυναίκα, μετανάστρια, λεσβία, μουσουλμάνα», είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κωνσταντίνου.
Ο Νίκος Σοφιανός διευκρίνισε ότι «ο δήμος της Αθήνας δεν καθορίζει τη μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική, τις συνέπειες της οποίας εισπράττει και ο μετανάστης και ο κάτοικος της Αθήνας» και εξέφρασε την αντίθεσή του στη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας «που ευθύνεται για τα γκέτο και τις απαράδεκτες συνθήκες ζωής των προσφύγων», αλλά και για τη λειτουργία του Ελαιώνα που έχει αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα «και δεν γίνεται να μένουν οι άνθρωποι δύο χρόνια σε κοντέινερ».
Ο Γιάννης Τσιρώνης παρατήρησε ότι «οι κοινωνίες που έχουν ξένους έχουν προκόψει οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά» και «με την κλιματική αλλαγή θα δεχτούμε 70 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη. Άρα πρέπει να μιλήσουμε για πολιτική».

πηγή: /hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...