Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Μπήκε η «ταφόπλακα»- BBC: «Πράγματι υπάρχει καταπιεσμένη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ μειονότητα στην Ελλάδα». ΒΙΝΤΕΟ


Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τις συνέπειες-πληγές της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών.
Πριν χρόνια, οι Σκοπιανοί δημοσίευαν χάρτες με την περιοχή της Μακεδονίας, ισχυριζόμενοι πως είναι δική τους, και κανείς δεν ασχολούνταν με τις πράγματι ανιστόρητες ασυναρτησίες που έλεγαν, ούτε εν γένει τους έπαιρναν στα σοβαρά....
Το επίσης γραφικό «Ουράνιο Τόξο» μιλούσε για την καταπιεσμένη στην Ελλάδα…«Μακεδονική» μειονότητα, χωρίς κανείς να τους δίνει σημασία.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν με Πρώτη Φορά Αριστερά.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα, με τον τέως ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά να «διαπραγματεύεται» με επιχειρήματα που συνέφεραν μόνο την πλευρά των Σκοπίων, θαρρείς και ήταν ΥΠΕΞ των Σκοπίων και όχι της Ελλάδος, χάρισε αμαχητί όνομα, εθνότητα, γλώσσα και όπως διαβάσατε σε σημερινό μας άρθρο, πιθανόν ΚΑΙ εναέρια προστασία στη γείτονα.

Το δε γραφικό «Ουράνιο Τόξο» με την συνθήκη των Πρεσπών, παύει να λέει γραφικότητες και όσα υποστήριξε τόσα χρόνια αρχίζουν να αποκτούν υποστάσεις, βασισμένες στην αποδοχή της Ελλάδος να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Βόρεια Μακεδονία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μετά την εμφάνιση αγγελιών από Σκοπιανούς για ιδιαίτερα στη «Μακεδονική» και τους φόβους των Ελλήνων εμπόρων για την τύχη της επωνυμίας των πράγματι Μακεδονικών τους προϊόντων, μια ακόμη πιο ανησυχητική είδηση κάνει την εμφάνιση της.

Το BBC, σε δημοσίευμά του, αναφέρεται «στην αόρατη μειονότητα της Ελλάδας». «Με την επικύρωση συμφωνίας για την «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονία», η Ελλάδα αναγνώρισε σιωπηρά την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας», τονίζει και διερωτάται το λόγο άρνησης αναγνώρισης της «σλαβομακεδονικής μειονότητας»

Σημαντικό: Ο χρόνος πίσω δεν γυρνάει (;) και ότι έγινε με τη Συμφωνία των Πρεσπών δυστυχώς έγινε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παραδειγματιστούμε από το τι έγινε με τη Μακεδονία και να μην φέρουμε ξανά στην εξουσία την Αριστερά, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, με το να στηρίζουμε μικρά κόμματα ή απέχοντας από τις κάλπες. 

Υπάρχουν ακόμη πολλά ανοιχτά εθνικά θέματα, τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να «λύσει» όπως και το Σκοπιανό. 

Έχουμε ευθύνη να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της πατρίδος μας.

Το BBC αναφέρεται σε "μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα, που μάλιστα -σύμφωνα με ιστορικό που επικαλείται- αριθμεί 100.000 ανθρώπους. "Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας - Οι Μακεδόνες Σλάβοι". , ο τίτλος του αφιερώματος. Κάνει λόγο για διώξεις, βασανιστήρια και εξορίες των "Μακεδόνων" πριν και μετά τον Εμφύλιο. Αναφέρει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο για να απαντηθούν "δύσκολα ερωτήματα" για τη "μακεδονική μειονότητα". Στην ύπαρξη «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, που «υπέστη βασανιστήρια και εξορίες» κάνει αναφορά εκτενέστατο αφιέρωμα του BBC, υπό τον τίτλο: «Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας – Οι Μακεδόνες Σλάβοι».. Το αφιέρωμα παρουσιάζει τον 92χρονο κ. Φωκά για τον οποίο λέει πως μιλά άπταιστα τα ελληνικά, του οποίου «η γλώσσα της μητέρας του είναι Μακεδονικά, μια σλαβική γλώσσα που σχετίζεται με τα Βουλγαρικά και μιλιέται σ’ αυτή την περιοχή των Βαλκανίων για αιώνες»..

  

  

  
Μετά την εν ψυχρώ προειδοποίηση του Βερολίνου στην επόμενη κυβέρνηση για την συμφωνία των Πρεσπών έρχεται το πρωτοφανές ρεπορτάζ του #BBC για «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα. Όπως υποστηρίζει, «για σχεδόν έναν αιώνα, οι «Μακεδόνες» στην Ελλάδα υπήρξαν στο στόχαστρο και υπέστησαν διώξεις «ακόμα και επειδή η παρουσία τους δεν γινόταν αποδεκτή σχεδόν από κανέναν». «Όταν ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης στην ύπαρξη "Σλαβομακεδόνων" στην Ελλάδα – την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – έσπασε ένα μακροχρόνιο ταμπού», σημειώνει το BBC, εκτιμώντας ότι η συμφωνία ανοίγει την πόρτα σε δύσκολες ερωτήσεις για την ιστορία της «μακεδονικής μειονότητας» της Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...