Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Π.Ο.Υ: τα εμβόλια για Covid19 έχουν περισσότερες παρενέργειες απ΄ό,τι οι συμβατικές θεραπείες γι αυτόν. Προκαλούν: επιπλοκές σ΄αίμα, λεμφικό σύστημα, καρδιά!

 

Για πολλούς μήνες, η πρόσβαση των ασθενών σε πρώιμες θεραπείες κατά του Covid-19 έχει αποθαρρυνθεί από τις αρχές, υποστηρίζοντας τους κινδύνους παρενεργειών. Η βάση δεδομένων φαρμακοεπαγρύπνησης του ΠΟΥ δείχνει ότι....

τα εμβόλια Covid-19 έχουν ήδη περισσότερες καταγεγραμμένες παρενέργειες από όλες τις επίσημα αποθαρρυμένες θεραπείες.
Είχαμε ήδη παρατηρήσει ότι οι αρχές δεν εφαρμόζουν τα ίδια κριτήρια αξιολόγησης ανάλογα με το αν πρόκειται για εμβόλια ή θεραπείες που βασίζονται σε επανατοποθετημένα μόρια: επιταχύνουν τις άδειες κυκλοφορίας και απαιτούν εμπιστοσύνη στα πρώτα και είναι δύσπιστες και καχύποπτες για τις δεύτερες, εμποδίζοντας τη συνταγογράφησή τους από γιατρούς (σσ. για να είναι παρθένα η αγορά και η ζήτηση για τα αμφίβολα πειραματικά ”εμβόλια” προς κερδοσκοπία).

Τώρα που τα εμβόλια Covid-19 αρχίζουν να διανέμονται σε πολλές χώρες, μπορούμε να ενδιαφερόμαστε για τις παρενέργειες που σχετίζονται με αυτά.

Από το 1967, ο ΠΟΥ καταγράφει αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών από όλο τον κόσμο για όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά. Η αναλυτική βάση δεδομένων, VigiBase, προορίζεται μόνο για συνδρομητές, αλλά η απλοποιημένη έκδοσή της είναι ανοιχτή στο κοινό: vigiaccess.org. Περιέχει μόνο τον αριθμό των αναφορών για τις οποίες υπάρχει υποψία ότι το φάρμακο εμπλέκεται σε ανεπιθύμητη ενέργεια, αναλυτικά ανά τύπο επίδρασης που αναφέρθηκε και χωρίς άλλες λεπτομέρειες (διάρκεια θεραπείας κ.λπ.). Αυτό θα είναι αρκετό εδώ.

Μια πολύ γρήγορη εξερεύνηση σάς επιτρέπει να ανακαλύψετε κάποιες φιγούρες.

Στη βάση δεδομένων VigiAccess, τα εμβόλια κατά του Covid-19 ομαδοποιούνται. Είτε ψάχνετε για το “Comirnaty”, το “εμβόλιο Moderna Covid-19” ή για παράδειγμα το “Covishield” (το όνομα του εμβολίου της AstraZeneca στην Ινδία), συναντάτε την ίδια δραστική αρχή-ουσία: “εμβόλιο covid-19” και τους ίδιους αριθμούς αναφερόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών. Αυτό είναι κρίμα, καθώς δεν μας επιτρέπει να συγκρίνουμε τα διάφορα εμβόλια μεταξύ τους, αλλά μας επιτρέπει να πάρουμε μια γενική ιδέα.

Από τις 4 Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με το OurWorldInData.org, περίπου 94 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός από τα εμβόλια Covid-19 (Εικ. 1)

Εικ. 1 – Αριθμός ατόμων που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του Covid-19 © OurWorldInData.org
Εικ. 1 – Αριθμός ατόμων που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του Covid-19 © OurWorldInData.org

Και η VigiAccess, με διαβούλευση στις 5 Φεβρουαρίου 2021, είχε καταγράψει 53.763 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών (οι δηλωμένες): 2.089 αναφορές το 2020 και 51.674 αναφορές το 2021 (Εικ. 2).

Εικ. 2 – Ανεπιθύμητες ενέργειες που δηλώθηκαν στα εμβόλια κατά του Covid-19 © VigiAccess
Εικ. 2 – Ανεπιθύμητες ενέργειες που δηλώθηκαν στα εμβόλια κατά του Covid-19 © VigiAccess

Μεταξύ αυτών των 53 763 αναφερθεισών ανεπιθύμητων ενεργειών (για τις οποίες, πρέπει να θυμόμαστε, το εμβόλιο δεν είναι παρά ύποπτο μόνο: αυτά τα στοιχεία δεν αποτελούν απόδειξη αιτιώδους συσχέτισης), υπάρχουν 2526 αναφορές διαταραχών του αίματος και του λεμφικού συστήματος, 2.615 καρδιακές διαταραχές ( συμπεριλαμβανομένων 66 καρδιακών ανακοπών, 46 εμφράξεων του μυοκαρδίου, 14 καρδιακών-αναπνευστικών ανακοπών …) κ.λπ.

Μπορούμε να προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε αυτόν τον αριθμό δηλώσεων με αυτές των προληπτικών και πρώιμων θεραπειών των οποίων την αποτελεσματικότητα δείχνουν πολλές επιστημονικές μελέτες.

Για την υδροξυχλωροκίνη, για παράδειγμα, που αποτέλεσε αντικείμενο μιας διαρκούς εκστρατείας των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τους κινδύνους της, προκαλώντας εκπληκτικές, καθησυχαστικές ή μερικές φορές δόλιες επιστημονικές δημοσιεύσεις (π.χ του Lancet με βάση πλασματικά δεδομένα) οι αναφορές ανήλθαν συνολικά σε 29.487 μεταξύ του 1968 έως και σήμερα, δηλαδή σε περισσότερα από 42 χρόνια χρήσης (Εικ. 3).

Εικ. 3 – Ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν σε σχέση με την υδροξυχλωροκίνη από το 1968. © VigiAccess
Εικ. 3 – Ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν σε σχέση με την υδροξυχλωροκίνη από το 1968. © VigiAccess

Αυτό είναι σημαντικά μικρότερο από ό, τι για τα εμβόλια, ενώ σε 42 χρόνια έχουν υπάρξει εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι που έλαβαν υδροξυχλωροκίνη, οπότε μερικοί για χρόνια. Ο ιστότοπος Ameli.fr μας επιτρέπει να υπολογίσουμε ότι, για τη Γαλλία – που δεν είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής υδροξυχλωροκίνης – περίπου 15 εκατομμύρια κουτιά υδροξυχλωροκίνης πριμοδοτήθηκαν από την Κοινωνική Ασφάλιση μεταξύ 2001 και 2019.

Η αζιθρομυκίνη, επίσης πολύ συχνά χρησιμοποιούμενη (περισσότερα από 50 εκατομμύρια κουτιά πριμοδοτήθηκαν στη Γαλλία μεταξύ 2001 και 2019), υπερέβη στα 31 χρόνια, με 67.998 αναφορές μεταξύ 1989 και 5 Φεβρουαρίου 2021, τον αριθμό των αναφορών που σχετίζονται με εμβόλια κατά των ιών. – Covid-19 σε 1 μήνα (Εικ. 4). Αλλά μάλλον δεν θα διατηρήσει την πρώτη θέση της για πολύ καιρό.

Εικ. 4 – Ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν σε σχέση με την υδροξυχλωροκίνη από το 1989. © VigiAccess
Εικ. 4 – Ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν σε σχέση με την υδροξυχλωροκίνη από το 1989. © VigiAccess

Μια άλλη θεραπεία, η οποία υιοθετείται σιγά σιγά σε διάφορες χώρες και περιοχές του κόσμου, αλλά εξακολουθεί να επικρίνεται, αν και δεκάδες κλινικές δοκιμές έχουν δείξει την αποτελεσματικότητά της τόσο ως προληπτική όσο και ως πρώιμη θεραπευτική θεραπεία, είναι η «ιβερμεκτίνη». Όπως μπορούμε να δούμε, αν και χρησιμοποιείται επίσης ευρέως – 11 εκατομμύρια κουτιά πριμοδοτήθηκαν στη Γαλλία μεταξύ του 2002 και του 2019, και ορισμένες χώρες τη χρησιμοποιούν συστηματικά για την πρόληψη των παρασιτικών ασθενειών – από το 1992 η ιβερμεκτίνη δεν έχει προκαλέσει πολλές ανεπιθύμητες παρενέργειες. Αριθμός αναφορών: 4603. Περίπου τον ίδιο αριθμό σε 28 χρόνια με τα αντι-Covid εμβόλια σε 3 ημέρες … (Εικ. 5).

Εικ. 5 – Ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν σε σχέση με την ιβερμεκτίνη από το 1992. © VigiAccess
Εικ. 5 – Ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν σε σχέση με την ιβερμεκτίνη από το 1992. © VigiAccess
Δεδομένου ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανησυχούν αυτές τις μέρες για τις παρενέργειές τους (οι οποίες δεν πρέπει να ελαχιστοποιηθούν και συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο), θα αναφέρουμε επίσης ότι το VigiAccess δίνει τον αριθμό των παρενεργειών για τις οποίες υπάρχει υποψία η βιταμίνη D να ενέχεται (Εικ. 6). Μόνο το 2019 πριμοδοτήθηκαν σχεδόν 40 εκατομμύρια κουτιά στη Γαλλία και 5.237 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών παγκοσμίως από το 1975.

Εικ. 6 – Ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν σε σχέση με τη βιταμίνη D από το 1975. © VigiAccess
Εικ. 6 – Ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν σε σχέση με τη βιταμίνη D από το 1975. © VigiAccess

Η σύγκριση μεταξύ του αριθμού των ανεπιθύμητων ενεργειών που δηλώθηκαν σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα από τη χρήση εμβολίων κατά του Covid-19 και σε δεκαετίες χρήσης άλλων μορίων μιλάει.

Τα εν λόγω μόρια, για τα οποία είτε υπάρχουν στοιχεία είτε τεκμήριο αποτελεσματικότητας έναντι του Covid-19 σε ορισμένες φάσεις της νόσου ή στην πρόληψη, παρόλα αυτά αγωνίζονται να λάβουν μια Προσωρινή Σύσταση Χρήσης (RTU) από την «Εθνική Υπηρεσία Υγείας Φαρμάκων» , ενώ τα εμβόλια κατά του Covid-19 έχουν λάβει Προσωρινές Άδειες Χρήσης (ATU) σε χρόνο ρεκόρ, αν και θεωρητικά χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για το ATU παρά για ένα RTU.


Εάν προσθέσουμε ότι οι μεσοπρόθεσμες έως μακροπρόθεσμες παρενέργειες των εμβολίων mRNA (Pfiser, Moderna) και DNA (AstraZeneca, J&J, Sputnik V) είναι άγνωστες και εάν ανησυχούμε για την πιθανή επίδραση αυτών των εμβολίων στην εμφάνιση παραλλαγών, όπως οραματιζόταν ο Macron στις 4 Φεβρουαρίου (με έναν περίεργα επιλεκτικό τρόπο), και όπως ανέφεραν και άλλοι πριν από αυτόν, το όφελος / ο κίνδυνος δεν υποστηρίζει την έγκαιρη και προληπτική θεραπεία;mediapart (τίτλος άρθρου:Covid-19 – Πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο τις πρώιμες θεραπείες παρά τα εμβόλια;5/2/21)

dimpenews.com

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου