Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Πολεμούσε και τον αξέχαστο Χριστόδουλο !!!


Πολέμια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου υπήρξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Όσο περνούν οι μέρες έρχονται ολοένα περισσότερες λεπτομέρειες στο φως για τα έργα και τις ημέρες της ανώτατης δικαστικού, η οποία, όπως αποδεικνύεται, έχει... εμπλακεί στη λήψη ουκ ολίγων «γκρίζων» αποφάσεων.

Όχι μόνο ψήφισε υπέρ των περικοπών και του πρώτου και του δεύτερου Μνημονίου, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των «δώρων» των δημοσίων υπαλλήλων και απέρριψε τις προσφυγές κατά της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και ανατάχθηκε στον Χριστόδουλο, ο οποίος είχε την απαραίτητη τόλμη ώστε να τα βάζει με όλους, ακόμη και με τους πιο ισχυρούς.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2006 όταν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μαζί με άλλους 30 συναδέλφους της, προκάλεσε σάλο, αντιδρώντας στην τέλεση αγιασμού στο Συμβούλιο της Επικράτειας, επιτιθέμενη στον τότε πρόεδρο του ΣτΕ επειδή αποφάσισε να τελέσει αγιασμό εν όψει του νέου δικαστικού έτους, στον οποίο θα χοροστατούσε ο Χριστόδουλος.

Η τότε σύμβουλος Επικράτειας Αικ. Σακελλαροπούλου είχε υποστηρίξει ότι η πρόσκληση σε αγιασμό θέτει εν αμφιβάλω τη θρησκευτική ουδετερότητα του δικαστηρίου.

Είχε, μάλιστα, συνυπογράψει επιστολή στην οποία έκανε λόγο για οπισθοδρομική απόφαση, ισχυριζόμενη ότι η τέλεση του αγιασμού δεν είναι απλή κοινωνική εκδήλωση, αλλά πράξη θρησκευτικής λατρείας που εμφανίζει το δικαστήριο ως θεσμό να θρησκεύεται.

Στην ίδια επιστολή ισχυριζόταν επίσης ότι η παρουσία ή η απουσία των δικαστών στην τελετή θα δώσει αφορμή να αποκαλυφθούν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις τους…

Απαντώντας στις αντιδράσεις, ο Χριστόδουλος είχε χαρακτηρίσει «γελοία» τα επιχειρήματα των δικαστικών λειτουργών του Συμβουλίου της Επικράτειας, ανάμεσα στους οποίους και η νυν υποψήφια για τον προεδρικό θώκο.

Διερωτήθηκε δε «πώς να ερμηνεύσει κανείς την αντίδραση ορισμένων ανωτάτων δικαστικών, οι οποίοι αντέδρασαν στο να τελεσθεί αγιασμός στο Συμβούλιο της Επικράτειας με γελοία επιχειρήματα που δεν αντέχουν στην κριτική;», προσθέτοντας «ο εκσυγχρονισμός να γίνει, αλλά σε τομείς όπου θα εξυπηρετείται ο λαός μας και όχι καταλύοντας τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού και της θρησκείας μας».

Για την ιστορία, ο αγιασμός τελέστηκε κανονικά από τον Χριστόδουλο, ωστόσο δεν είχαν παραστεί οι συνολικά 31 δικαστές του ΣτΕ που είχαν αντιδράσει.

Πάντως, αυτή δενόταν η πρώτη φορά που η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εναντιώθηκε στον Χριστόδουλο, καθώς στη μάχη των ταυτοτήτων το 2000 συμφώνησε με την πλειοψηφία του δικαστηρίου υπέρ της διαγραφής του θρησκεύματος από τις νέες αστυνομικές ταυτότητες, αγνοώντας τις αντιδράσεις όχι μόνο της Εκκλησίας αλλά και του λαού, ο οποίος σας δύο μεγάλες λαοσυνάξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φώναζε «Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία».

-Δ-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου