Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Τεχνολογία 5G και πως δημιουργεί πρόβλημα στον οργανισμό.

Πολλά σενάρια έχουν ειπωθεί τα τελευταία χρόνια με το θέμα της τεχνολογίας 5G.

Πιθανά προβλήματα με την τεχνολογία 5g....

Η συνωμοσιολογία, το «μας παρακολουθούνε» και οτιδήποτε άλλο, έχουν πάρει έξαρση στον κόσμο και η κάθε ανεξέλεγκτη πληροφορία, διαδίδεται σε χρόνο ρεκόρ, μέσω του διαδικτύου.

Είναι αρκετοί αυτοί που, «φουσκώνουν» τα γεγονότα, με σκοπό να έχουν επισκεψιμότητα στις σελίδες τους, αλλά το χειρότερο, να πανικοβάλλουν τον κόσμο και να κάνουν κακό.

Τι είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια (ή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) αποτελείται από κύματα ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου, τα οποία διαδίδονται (ακτινοβολούνται) στον ελεύθερο χώρο. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα εμφανίζονται με πολλές διαφορετικές μορφές όπως, τα ραδιοκύματα, τα μικροκύματα, το ορατό φως. Επίσης οι ακτίνες X αποτελούν μορφές ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Όλα τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα διαδίδονται με την ταχύτητα του φωτός. Τα κύρια χαρακτηριστικά των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων είναι:
1. το μήκος κύματος, δηλαδή η απόσταση που καλύπτεται από ένα κύκλο του κύματος.
2. η συχνότητα, δηλαδή ο αριθμός των κύκλων του κύματος που διέρχονται από ένα συγκεκριμένο σημείο κατά τη διάρκεια ενός δευτερολέπτου.
EMSpectrum map - Τεχνολογία 5G και πως δημιουργεί πρόβλημα στον οργανισμό.
Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Τι γίνεται με το 5G ?

Ότι γινόταν και με το 4G… η Διαφορά η ταχύτητα και οι συχνότητα λειτουργίας.
Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες, απλά μια περιληπτική εξήγηση για το πως παρουσιάζεται ένα πρόβλημα στον οργανισμό, όταν είσαι εκτεθειμένος, στο 5G.
Όλα λειτουργούν με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Είτε 3G, 4G και 5G. Ακόμα ότι ασύρματη συσκευή, wifi, τηλέφωνο κτλ, έχει έναν πομπό, ο οποίος στέλνει σήματα χρησιμοποιώντας την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
 Ο ανθρώπινος οργανισμός, όσο είναι εκτεθειμένος στην ακτινοβολία αυτή μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα, μπορεί και όχι. Αυτό είναι ανάλογο με τον κάθε οργανισμό, όπως ισχύει για όλες τις ασθένειες.
Είναι γνωστό πως το ανοσοποιητικό σύστημα έχει τη δυνατότητα να συνθέτει αντισώματα κάθε φορά που μία ξένη ουσία (ένα αντιγόνο) εισβάλλει στον οργανισμό μας και απειλεί να προκαλέσει μολύνσεις ή και δηλητηριάσεις.
Ωστόσο, ο συγκεκριμένος μηχανισμός προστασίας δεν αποδεικνύεται αποτελεσματικός για οποιοδήποτε παθογόνο μικροοργανισμό, ιό ή άλλη επικίνδυνη ουσία: σε μερικές περιπτώσεις, για παράδειγμα, η παραγωγή των αντισωμάτων δεν είναι αρκετή ώστε αυτά τα πρωτεϊνικά μόρια να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν πλήρως τους ξένους εισβολείς. Με συνέπεια η φυσική άμυνα του οργανισμού να μην καταφέρνει πάντοτε να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις ή τις βλάβες σε ζωτικά όργανα από την έκθεση σε τοξικά χημικά.

Παραγωγή αντισωμάτων.

Έτσι και στην περίπτωση, που το σώμα δέχεται ακτινοβολία, παράγει αντισώματα για να εξουδετερώσει, αυτήν την ακτινοβολία, την οποία την αντιλαμβάνεται σαν εχθρό (αντιγόνο). Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει, διότι η ακτινοβολία δεν έχει καμιά μορφή, ούτε βρίσκεται στον οργανισμό, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να συνεχίζει να παράγει αντισώματα και να βρίσκεται σε μια εγρήγορση και μια μάχη με κάτι το μη υπαρκτό. Αυτό είναι λογικό να φέρει κόπωση, πονοκέφαλο, πυρετό και ακόμα να δημιουργήσει μορφές καρκίνου και άλλα, ανάλογα όπως προανέφερα με την ισχύ και τον χρόνο έκθεσης του οργανισμού στην ακτινοβολία αυτή.
Έτσι θα πρέπει να προσέχουμε γενικότερα, που τοποθετούμε το wifi ρούτερ στο σπίτι μας και ακόμα γενικότερα για την κάθε ασύρματη συσκευή.
Μη ξεχνάτε, ότι ένα κινητό τηλέφωνο εκπέμπει πολύ μεγαλύτερη ακτινοβολία από το κάθε δίκτυο wifi την ώρα που είναι σε κλήση.

Τεχνολογία 5g και προβλήματα, όπως με άλλες ταχύτητες και συσκευές.

Υπάρχουν περιπτώσεις, πού άτομα άρχισαν να είχανε πονοκεφάλους, ζαλάδες κτλ.. και έφταιγε η θέση του wifi ρούτερ, που ήταν κοντά σε μέρη που περνούσαν την περισσότερη ώρα. Πχ δίπλα στον καναπέ, στο κρεββάτι κτλ.
Τεχνολογία 5G και πως δημιουργεί πρόβλημα στον οργανισμό.

Παρακάτω αναλυτικά στοιχεία για τις διαφορες του 4g με το 5g.

Τι είναι το 5G;
Το τελευταίο βήμα στην εξέλιξη του κυψελοειδούς δικτύου, η 5G θα δει χιλιάδες μικρές κεραίες σε κυψελοειδείς πύργους, πόλους χρησιμότητας, φωτιστικά, κτίρια κλπ. Η τεχνολογία, που προορίζεται να συμπληρώσει παρά να αντικαταστήσει υπάρχοντα δίκτυα 4G, να επιταχύνει τη μετάδοση κυψελοειδών δεδομένων από 100 Mbps έως 10 Gbps και πέρα, μια τεράστια αύξηση που θα καταστήσει την επόμενη ασύρματη γενιά ανταγωνιστική, ακόμα και με τα ταχύτερα καλωδιακά δίκτυα οπτικών ινών.
Οι μεγάλοι αερομεταφορείς έχουν ήδη αναπτύξει στρατηγικές 5G. Στις ΗΠΑ, το 2019 και το 2020, οι τέσσερις κορυφαίοι αερομεταφορείς – AT & T, Sprint, T-Mobile και Verizon – θα ξεκινήσουν να εφαρμόζουν δίκτυα 5G. Η Verizon και η Samsung συνεργάστηκαν στο μπροστινό κινητό για να παράγουν το smartphone 5G τους κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 που σχεδιάζουν να ξεκινήσουν εκστρατεία μάρκετινγκ.
Ωστόσο, μέχρι το 2020 η Apple δεν πρόκειται να ανοίξει το τηλέφωνό της 5G. Η τεχνολογία 5G αναμένεται να προσφέρει στους παρόχους καλωδιακών και τηλεφωνικών υπηρεσιών (ISP) σε έναν σοβαρό ανταγωνισμό μέσα σε σπίτια και γραφεία. Το 5G χρησιμοποιεί ζώνες ραδιοειδούς χιλιοστομέτρου στην περιοχή των 30 GHz έως 300 GHz και σπάνια χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

5G έναντι απόδοσης 4G.

Στις συχνότητες κάτω των 6GHz λειτουργεί το υπάρχον δίκτυο 4G. Η χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του 5G, καθιστώντας το κατάλληλο για κρίσιμες εφαρμογές που χρειάζονται ταχεία αντίδραση, όπως το τηλεχειριστήριο του οχήματος.
Σε ιδανικές συνθήκες, τα δίκτυα 5G είναι ικανά για τα ποσοστά λανθάνοντος χρόνου σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Η καθυστέρηση 4G ποικίλλει μεταξύ των φορέων και των φορέων και των κυττάρων. Συνολικά, ωστόσο, τα 5G εκτιμώνται μεταξύ 60 και 120 φορές μεγαλύτερο από το μέσο λανθάνοντα χρόνο 4G. Πάρτε το μάθημα PluralSight για τη διαχείριση των φορητών συσκευών και μάθετε πώς να ασφαλίζετε συσκευές χωρίς να υποβαθμίζετε την εμπειρία των χρηστών στην επιχείρησή σας. Η 5G αναμένεται να προωθήσει την ασύρματη δικτύωση με την πάροδο του χρόνου, φέρνοντας ταχύτητες παρόμοιες με ίνες και εξαιρετικά χαμηλές λανθάνουσες περιόδους σχεδόν παντού.
Το 5G είναι περίπου 20 φορές ταχύτερο από το 4G από την άποψη της μέγιστης ταχύτητας. Η νέα τεχνολογία παρέχει μια ελάχιστη ταχύτητα λήψης 20 Gb / s (4G είναι μόνο 1 Gb / s). Σε γενικές γραμμές, οι σταθεροί χρήστες του ιστού, όπως τα γραφεία και τα σπίτια, έχουν υψηλότερες ταχύτητες από τους χρήστες κινητών συσκευών.
5G επιχειρησιακή επίδραση Αν και η 4G δεν έχει την ταχύτητα, την ικανότητα και την ευελιξία που απαιτούνται για την πλήρη υποστήριξη μιας ταχέως αναπτυγμένης σειράς κινητών και σταθερών συσκευών, η 5G υπόσχεται να συνεργαστεί άψογα με ασύρματους αισθητήρες, τεχνολογία επικοινωνιών μεταξύ οχημάτων, έξυπνο φωτισμό, φορητές συσκευές, έξυπνες οικιακές συσκευές και άλλες προηγμένες τεχνολογίες. Επιπλέον, οι περισσότεροι παρατηρητές αναμένουν ότι η 5G θα ενισχύσει τελικά το μακροπρόθεσμα δυναμικό της με το Διαδίκτυο των πραγμάτων.

Εφαρμογές 5G στο διαδίκτυο.

Δεδομένου ότι οι εφαρμογές του Διαδικτύου πρέπει γενικά να συλλέγουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων από πολυάριθμες συσκευές και αισθητήρες, η τεχνολογία απαιτεί ένα αποτελεσματικό δίκτυο για τη συλλογή, επεξεργασία, μετάδοση, έλεγχο και ανάλυση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Η υψηλή ταχύτητα, η οικονομική αποδοτικότητα και η ευελιξία της 5G καθιστούν μια ισχυρή επιλογή δικτύωσης IoT.
Το 5G μπορεί επίσης να παράγει έξυπνες πόλεις, μια άλλη τεχνολογία, η οποία έχει προβλεφθεί από καιρό, αλλά σε μεγάλο βαθμό ανεκπλήρωτη, σε περιβάλλοντα πραγματικού κόσμου.
Οι ταχύτητες 5G αποτελούν το κλειδί για την υποστήριξη εφαρμογών έξυπνης πόλης, όπως το χρονοδιάγραμμα δημόσιας διαμετακόμισης, η ανίχνευση και αναφορά εγκλημάτων, το έξυπνο φωτισμό του δρόμου και οι αισθητήρες που παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα, τη χρήση του νερού, τους χώρους στάθμευσης, την κυκλοφορία, τις αποχετεύσεις και τη συλλογή απορριμμάτων. 5G θα είναι επίσης πολύ σημαντική για τη χρήση έξυπνων αστικών υπηρεσιών.
Η 5G αναμένεται να δημιουργήσει ένα περιβάλλον εργασίας στο Ίντερνετ εντός της εταιρείας που θα επιτρέπει στους ανθρώπους και τις συσκευές να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο.
Η νέα τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και της εικονικής πραγματικότητας (VR), που συνδέεται μεταξύ των χρηστών μέσω του 5G, υπόσχεται να επιτρέψει σε ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων να συνεργαστούν καθημερινά και σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που θα οδηγούσε σε μια πιο αποδοτική και αποκεντρωμένη εργατικό δυναμικό που τα δίκτυα 4G δεν θα υποστήριζαν.
5G αναμένεται επίσης να συμβάλει σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στην τηλεϊατρική, όπως η απομακρυσμένη παρακολούθηση και η φροντίδα των ασθενών. Σε ένα νοσοκομειακό περιβάλλον, η τεχνολογία υπόσχεται ότι οι χειρουργοί μπορούν να λειτουργούν εξ αποστάσεως σε ασθενείς οπουδήποτε στον κόσμο, κάτι που είναι πλέον αδύνατο λόγω της μεγάλης λανθάνουσας κατάστασης του 4G.

Γρήγοροι υπολογισμοί 5G.

Η χαμηλή καθυστέρηση υπολογισμών στο cloud 5G αναμένεται να ενισχύσει τη διαδικασία επεξεργασίας για να επιτρέψει τον χειρισμό σύνθετων εργασιών σε πραγματικό χρόνο και να προσφέρει τεράστια ισχύ επεξεργασίας και πρακτικά unlimet αποθήκευση σε χαμηλότερα σημεία τιμών τόσο στους εγχώριους όσο και στους εταιρικούς χρήστες. 5G ζητήματα ασφάλειας Πολλή ευθύνη έρχεται με μεγάλη δύναμη.
Παρόλο που η 5G δεν θεωρείται λιγότερο ασφαλής από την 4G γενικά, υπάρχουν ανησυχίες ότι η ταχύτητα και η υποστήριξη εφαρμογών της νέας τεχνολογίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες αδυναμίες ασφάλειας που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τόσο από τους παρόχους υπηρεσιών όσο και από τους υιοθετούντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου