Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Έχουμε το δικαίωμα νόμιμα να αρνηθούμε τον όποιο εμβολιασμό

Πολλοί συνάνθρωποί μας, αναρωτιούνται για την τοξικότητα των εμβολίων και τα όσα μπορεί να κρύβουν, ειδικά όταν έρχονται να δώσουν λύση σε μια.... ανύπαρκτη πανδημία που τόσα δεινά φόρτωσε την ανθρωπότητα. Ακριβώς για το νέο εμβόλιο κατά του κοροναϊού, ο λόγος που κόπτονται να το κατασκευάσουν και τα ΜΜΕ προκαθορίζουν ότι δεν θα έχουμε πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα αν δεν βρεθεί το εμβόλιο και εμβολιαστούμε όλοι.

Υπάρχει τρόπος νόμιμα να αρνηθούμε έναν εμβολιασμό;

Μην αφήσετε τον φόβο, την άρνηση ή τον στρουθοκαμηλισμό, να σας οδηγήσουν στην άγνοια.
ΕΡΩΤΗΣΗ:  ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ είναι ο Ιός του Wuhan σε σύγκριση με τον Ιό της Γρίπης (για τον οποίο δεν μπήκαν ποτέ στην «κατάψυξη» ολόκληρες χώρες;)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στις 24/01/2020, ο William Schaffner (καθηγητής της Προληπτικής Ιατρικής στο Τμήμα Πολιτικής της Υγείας, και στο Τμήμα Λοιμωδών Νόσων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Vanderbilt, Nashville του Tennessee και ειδικός στα εμβόλια), δήλωσε στο Kaiser Health News (KHN)
«Όταν σκεφτόμαστε τον σχετικό κίνδυνο του νέου κοροναϊού και του ιού της γρίπης, δεν υπάρχει σύγκριση: Ο νέος κοροναϊός θα αποτελεί ένα μικρό στίγμα στο πλαίσιο της σύγκρισής του [με τον ιό της γρίπης]. Ο κίνδυνος είναι ασήμαντος Απλώς, η επιλογή για το αν θα κάνουν εμβόλιο γρίπης ή όχι, μπορεί να δώσει στους ανθρώπους μια ψευδαίσθηση ελέγχου. Η εξοικείωση γεννά την αδιαφορία. Επιπλέον, το εμβόλιο της εποχικής γρίπης δεν είναι ποτέ 100% αποτελεσματικό: το 2018 ήταν αποτελεσματικό στο 29% των εμβολιασθέντων… Αντίθετα, ο κοροναϊός δημιουργεί άγχος, επειδή είναι νέος, μυστηριώδης και προέρχεται από ένα εξωτικό μέρος». https://khn.org/news/flu-far-deadlier-than-wuhan-virus/

Οι αριθμοί μιλούν

ΔΕΔΟΜΕΝΟ: Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΘΑΝΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ 9,3 (2019)
• Ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι 10.000.000
•  Ο δείκτης θανάτων είναι 9,3 σε κάθε 1.000 άτομα (2019, Eurostat).
• Αυτό σημαίνει ότι σε έναν πληθυσμό 10.000.000 με Δείκτη Θανάτων 9,3, οι αναμενόμενοι «κανονικοί» θάνατοι από όλες τις αιτίες ανέρχονται σε 93.000 ετησίως, πράγμα που, διαιρούμενο διά 360 (το Μαθηματικό Eτος έχει 360 ημέρες),  αντιστοιχεί σε 258 θανάτους κάθε μέρα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατά τη διάρκεια της εισβολής του Ιού του Wuhan, σημειώνονται στην Ελλάδα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από 258 θάνατοι κάθε μέρα;
Αν ναι, πώς αποδεικνύεται;
Αν όχι, γιατί αναφερόμαστε διαρκώς σε «θανατηφόρο ιό» και γιατί παίρνουμε θανατηφόρα μέτρα σε βάρος της κοινωνίας; Όταν μέχρι σήμερα 21/4/20250 σχεδόν 3 μήνες από την εμφάνιση του ιού έχουμε 121 νεκρούς στην χώρα μας συνολικά (121/90 ημέρες = 1,35 νεκροί την ημέρα), δηλαδή κάτι περισσότερο από 1 νεκρό την ημέρα!!!
Οι αριθμοί μιλούν και ποτέ δεν ψεύδονται. Όσους νόμους και να ψηφίσουν όσα διατάγματα και να υπογράψουν, δόξα τω Θεώ, γνωρίζουμε την πραγματικότητα. Αυτοί όμως μόνιμα υποτιμούν την νοημοσύνη μας και με τακτικές ελέγχου της μάζας, σπέρνουν τον φόβο σε άμεση συνάρτηση με το ύψιστο αγαθό την υγεία.
Υπάρχει τρόπος για όσους συνειδητοποιημένα γνωρίζουν ότι έως εδώ οδηγηθήκαμε από μια καλοστημένη προπαγάνδα εκπορευόμενη είτε για λόγους οικονομίας, είτε για λόγους ελέγχου των πληθυσμών ή το πιθανότερο και για τα δύο μαζί. Πολύ απλά επικαλούμενοι το παρακάτω αρνούμεθα τον εμβολιασμό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει το λόγο.
 Φυσικά πρέπει να παίρνεται στα σοβαρά κάθε λοιμώδης νόσος. Απέναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς (ιούς και μικρόβια) διαθέτουμε: (α) το ανοσοποιητικό μας σύστημα, που πρέπει να το ενισχύουμε διαρκώς και (β) ορισμένα εξαρτημένα πολιτιστικά αντανακλαστικά (που καλλιεργούνται στο οικογενειακό και το κοινωνικό περιβάλλον μας ως συμπεριφορές αυτο- και έτερο- σεβασμού, και ως τέτοια δεν χρειάζεται να μας επιβάλλονται από κάποιον επίδοξο «σωτήρα»). Αυτά τα εξαρτημένα πολιτιστικά αντανακλαστικά λειτουργούν προστατευτικά για μας και τους άλλους. Για παράδειγμα, κανένας πολιτισμένος άνθρωπος δεν βήχει χωρίς να καλύπτει το στόμα του, ανεξάρτητα απ’ το εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει κάποιος κοροναϊός.
• Συνεπώς, είναι ευθύνη και υποχρέωση του καθενός μας να παίρνουμε μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων, χωρίς να απονεκρώνουμε τη ζωή των μη-ευπαθών ομάδων και, κυρίως, χωρίς να περιμένουμε κάποιον Γκοντό που θα μας «σώσει».

• Όμως, η λήψη έλλογων μέτρων δεν σημαίνει και παράδοση στον παράλογο φόβο για τους μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε επί δισεκατομμύρια χρόνια και θα συμβιώνουμε μαζί τους για όσο θα υπάρχει το ανθρώπινο είδος.

Με πληροφορίες από άρθρα του Κλεάνθη Γρίβα
Νευρολόγου – ψυχιάτρου / Διδάκτορα ψυχιατρικής ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου