Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Απάντηση στους παρακρατικούς των Ellinika Hoaxes από τoν Πιερρακάκη και τους New York Times – Εισαγγελέας υπάρχει; [ΒΙΝΤΕΟ]



Αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία αλλά και για την ίδια την κοινωνία. Ενώ η εξουσία τους να κατεβάσουν άρθρα είναι παραποίηση της δικαστικής εξουσίας, ο μόνος θεσμός της δημοκρατίας που έχει δικαίωμα και με αιτιολόγηση να αποσύρει δημοσίευμα, πχ αν παραβιάζει προσωπικά δεδομένα....

Παρόμοιους προβληματισμούς, με τον υπουργό που είναι γνώστης του θέματος, για την αδυναμία των δικτύων στο νέο βαρύ φορτίο δεδομένων εκφράζει και αρθρογράφος των New York Times που προειδοποιεί ότι «Το διαδίκτυο μας δεν είναι έτοιμο για τον κορωνοϊό».

Ομοίως σε άρθρο της η Ξένιας Κουναλάκη από την Καθημερινή έγραψε «Ανησυχίες ότι τα δίκτυα broadband δεν θα αντέξουν την εποχή του κορωνοϊού διατυπώνουν η ΕΕ, Αμερικανοί ειδικά και ΜΜΕ, καθώς δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο καταφεύγουν στην τηλεργασία.

Ενδεικτική είναι η χθεσινή έκκληση της ΕΕ προς το Netflix και το YouTube να περιορίσουν τις υπηρεσίες τους για να αποτρέψουν ενδεχόμενη κατάρρευση του διαδικτύου σε πολλές χώρες.»

Ομοίως ο υπεύθυνος υπουργός Κυριάκο Πιερρακάκη, – όχι κάποιοι ερασιτέχνες απόστρατοι που είδαν φως και μπήκαν- μιλώντας στο Kontra παραδέχθηκε πως τα δίκτυα πιέζονται λόγω τηλεργασίας. «Πράγματι, αυτήν τη στιγμή τα δίκτυα βρίσκονται σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, όχι μόνο στην Ελλάδα, παγκοσμίως.

Δοκιμάζονται, υπό την έννοια ότι οι δυνατότητές τους αφορούν άλλες καταστάσεις, όχι αυτές που ζούμε τώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης, κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλη αύξηση στη χρήση του Διαδικτύου αυτές τις μέρες και τονίζοντας το εξής: «Ζητάμε από τον κόσμο τις ώρες εργασίας, δηλαδή 9:00 με 18:00 χονδρικά, αν είναι δυνατόν, για να μπορούν να γίνονται τηλεδιασκέψεις με την εργασία άνετα, για να μπορεί να γίνεται τηλεκπαίδευση όπου αυτό είναι εφικτό, αν γίνεται να μην καταναλώνουμε ψυχαγωγικό περιεχόμενο με τον ίδιο όγκο που το καταναλώνουμε τις βραδινές ώρες ή τα Σαββατοκύριακα».

ΠΗΓΗ

Οι «μπάτσοι» του ελληνικού ίντερνετ, τα ellinika hoaxes διέψευσαν το άρθρο μας, γιατί τολμάμε να παραμένουμε πάντα στην καρδιά των εξελίξεων, πιστοί στην έγκαιρη και σωστή ενημέρωση.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τους αυτόκλητους υπερασπιστές της Δημοκρατίας στο διαδίκτυο να διαψεύσουν τα άρθρα και τις αναλύσεις διεθνών επώνυμων αναλυτών των Financial Times, New York Times, Politico, κ.ά.

Περιμένουμε να δηλώσουν και την αντίθεση τους στον αγώνα δρόμου των κολοσσών Netflix και YouΤube για να μην καταρρεύσουν οι πλατφόρμες τους.

Να εναντιωθούν και στις δεσμεύσεις που ζήτησε η Ε.Ε. από παρόχους ίντερνετ και πλατφόρμες streaming για διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους με αύξηση των ορίων στις υποδομές τους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου