Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Ξηλώνουν το «Βόρεια» από τις επιγραφές οι Σκοπιανοί και μένουν ψευτο – «Μακεδόνες» Από τις στολές και τα αγάλματα μέχρι τα διαβατήρια

Αποτέλεσμα εικόνας για Ξηλώνουν το «Βόρεια» από τις επιγραφές οι Σκοπιανοί και μένουν ψευτο – «Μακεδόνες» Από τις στολές και τα αγάλματα μέχρι τα διαβατήρια

Σε μια σειρά από προκλητικές ενέργειες προβαίνουν οι Σκοπιανοί, προκειμένου να αποβάλλουν το....
«Βόρεια» παραβιάζοντας συστηματικά και απροκάλυπτα τους όρους που υπέγραψαν στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Τα Σκόπια εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον όρο Δημοκρατία της Μακεδονίας παντού: Από τις στολές των τελωνειακών υπαλλήλων στους μεθοριακούς σταθμούς, μέχρι τα διαβατήρια.
Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, μετά τις επιγραφές στα αγάλματα, οι γείτονες ξήλωσαν και το όνομα Βόρεια Μακεδονία από τις πινακίδες στα σύνορα.
Συγκεκριμένα στο τελωνείο της Δοϊράνης κατέστρεψαν επιλεκτικά τα γράμματα του ονόματος Βόρεια Μακεδονία και έμεινε το «καλώς ήρθατε στη Μακεδονία» στα γαλλικά, όπως κατέγραψε η κάμερα του καναλιού. Ο ρεπόρτερ μάλιστα, είδε έκπληκτος αστυνομικό που μιλούσε ελληνικά να φορά στολή με σήμα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!
Στο Υπουργείο Γεωργίας στα Σκόπια που πήγαν οι αγρότες να διαμαρτυρηθούν, η πινακίδα γράφει ακόμη… σκέτο «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Και δημόσιες επιχειρήσεις όπως η λεγόμενη «Μακεντόνσκι Τέλεκομ», δηλαδή «μακεδονικές τηλεπικοινωνίες», καπηλεύονται το εμπορικό σήμα της Μακεδονίας. Η κυβέρνηση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» όπως λένε τα αρχικά έχει το 34,1% του μετοχικού κεφαλαίου.
Στους χάρτες, στα κινητά τηλέφωνα, στα σύνορα, η χώρα γράφεται ως σκέτο «Μακεδονία» στα κυριλλικά.

Μακεδόνες και στα διαβατήρια

Τα Σκόπια συνεχίζουν να παραβιάζουν το άρθρο της Συμφωνίας των Πρεσπών που πρακτικά επιβάλει όλα τα νέα έγγραφα (διαβατήρια, ταυτότητες, πτυχία, πιστοποιητικά κ.λπ.) να εκδίδονται με τη νέα ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στη γειτονική χώρα συνεχίζουν τα έγγραφα να εκδίδονται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με πρόσχημα το… στοκ που υπήρχε στο σχετικό υλικό.
Καθώς μάλιστα η διάρκεια των διαβατηρίων στη γειτονική χώρα είναι 10 (δέκα) έτη και η μεταβατική περίοδος για υφιστάμενα έγγραφα ορίζει «ανανέωση» με το νέο όνομα εντός πέντε ετών, είναι σαφές ότι το «δώρο» που δόθηκε στον κ. Ζάεφ είναι, ασχέτως ενταξιακών διαπραγματεύσεων και βέτο της Γαλλίας, να διατηρούνται στη γειτονική χώρα τα παλιά διαβατήρια μέχρι τη λήξη τους. Δηλαδή και μέχρι το 2029 να υπάρχουν ακόμη διαβατήρια που θα αναφέρουν τη χώρα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και τους πολίτες «Μακεδόνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου