Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Πακιστάν: Χριστιανοί γονείς δίνουν στα παιδιά ισλαμικά ονόματα για να αποφύγουν την «κακοποίηση» στα σχολεία



Ένας επίσκοπος στο Πακιστάν δήλωσε ότι οι Χριστιανοί γονείς στη χώρα προτιμούν να δώσουν στα παιδιά τους ισλαμικά ονόματα για να τα αποτρέψουν από το να....
υποφέρουν από «κακοποίηση» στο σχολείο.

Ο επίσκοπος Samson Shukardin, του Χαϊντεραμπάντ, δήλωσε ότι η κακοποίηση ήταν ένα σοβαρό ζήτημα για τους μαθητές μειονοτήτων στα δημόσια σχολεία.


«Πολλές μειονότητες δίνουν στα παιδιά τους ισλαμικά ονόματα, ώστε να μην ξεχωρίζουν ως Χριστιανοί και γίνουν δυνητικοί στόχοι για διακρίσεις σε σχολεία πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σε επίπεδο κολλεγίων», δήλωσε.

«Σε πολλές περιπτώσεις, οι μαθητές μειονοτήτων υφίστανται κακομεταχείριση στα δημόσια σχολεία.»

Ο επίσκοπος προειδοποίησε ότι ακόμη και τα σχολικά εγχειρίδια απεικονίζουν τις μειονότητες σε αρνητικό φόντο.

«Οι μειονότητες θεωρούνται άπιστοι και απεικονίζονται αρνητικά σε εγχειρίδια, τα οποία προωθούν τις προκαταλήψεις κατά των μειονοτήτων», ανέφερε.

«Οι φονταμενταλιστές πιστεύουν ότι το Ισλάμ είναι η μόνη πλήρης θρησκεία, ότι η σωτηρία βρίσκεται μόνο στο Κοράνι ως το τελευταίο ιερό βιβλίο.»

Είπε ακόμη ότι οι «περισσότερες» μειονότητες, αλλά κυρίως οι χριστιανοί, «φοβούνταν τις επιθέσεις και τις διώξεις» εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο οι εξτρεμιστές προσπάθησαν να προκαλέσουν εχθρότητα.

Κάποια από αυτή την εχθρότητα στηρίζεται στην λανθασμένη πεποίθηση ότι οι Χριστιανοί είναι σύμμαχοι της Δύσης.

«Αν η Δύση χτυπά εναντίον μουσουλμάνων οπουδήποτε στον κόσμο, οι εξοργισμένοι φονταμενταλιστές στο Πακιστάν συχνά επιτίθενται στις εκκλησίες», δήλωσε.
Αλλά δεν είναι μόνο οι Χριστιανοί που υποφέρουν εξαιτίας των εξτρεμιστών. Οι μέτριοπαθείς μουσουλμάνοι διατρέχουν επίσης σοβαρό κίνδυνο να στοχοποιηθούν στο Πακιστάν, εξήγησε.

«Υπάρχουν πολύ περισσότερες επιθέσεις σε τζαμιά απ ‘ότι σε εκκλησίες . Φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι που σκοτώνουν μετριοπαθείς μουσουλμάνους», δήλωσε.

Εκτός από τους φόβους για επιθέσεις και διακρίσεις στα σχολεία, είπε ότι οι θρησκευτικές μειονότητες κινδυνεύουν και από απαγωγές.

«Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι η μεταστροφή ενός ατόμου στο Ισλάμ τους κερδίζει την αιώνια ζωή. Αν αποτύχει μια αρχική προσπάθεια, οι άνθρωποι αυτοί θα στραφούν στην απαγωγή», δήλωσε.

«Οι απαγωγές και οι εξαναγκαστικοί γάμοι είναι συνηθέστεροι στις αγροτικές περιοχές, όπου οι άνθρωποι έχουν ελάχιστη εκπαίδευση».

Είπε ότι η εκπαίδευση ήταν «κλειδί» στην ανανέωση της πακιστανικής κοινωνίας αλλά ότι, στην πραγματικότητα, πολλές οικογένειες δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την παροχή καλής εκπαίδευσης για τα παιδιά τους.


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου