Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Η ιταλική «La Verita»: «Το γιγάντιο Σκάνδαλο στα Σκόπια»


Η ιταλική εφημερίδα «La verita», η οποία είναι γνωστή για τις λεπτομερείς δημοσιεύσεις για τη Βόρεια Μακεδονία, φιλοξένησε πρόσφατα ένα βιντεοσκοπημένο υλικό, που δείχνει σχέδιο εκβιασμών εκατομμυρίων ευρώ...

Το δημοσίευμα δεν δείχνει τίποτε άλλο από την αλήθεια που καταγράφεται στην πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ, καθώς οι πολιτικοί της χρησιμοποιούνται ως «μαριονέτες» διεθνών μηχανισμών.

Στο βίντεο που δημοσιεύεται, το οποίο έχει βιντεοσκοπηθεί τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, όπως αναφέρει η εφημερίδα, παρουσιάζονται συσκευασμένα ευρώ κατανεμημένα σε πακέτα όπου καταγράφονται οι αποδέκτες τους, ενώ ακούγεται μέρος της συνομιλίας του Όρτσε Κάμτσεφ και του Μπόκι 13, όπου ο Μπόκι λέει στον Κάμτσεφ ότι το πολύ μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας ή την Τρίτη θα αφεθεί ελεύθερος, ενώ αναφέρει επίσης την ειδική εισαγγελέα διαφθοράς Κάτιτσα Γιάνεβα.



Αποσπάσματα από το ιταλικό δημοσίευμα που προκάλεσε σάλο:

Το 2016, η Γερμανία με επικεφαλής την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μέσω του τοπικού υποκαταστήματος της Deutsche Telekom υπέκλεψε χιλιάδες ωρών τηλεφωνημάτων μεταξύ των μελών της συντηρητικής κυβέρνησης και παρέδωσε τα αντίγραφα απευθείας στον τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ευνοήσει την πορεία προς την εξουσία του Ζάεφ και στη συνέχεια να διαπράττει κατά βούληση «χειρισμούς».

Αυτό το γερμανικό σχέδιο, μαζί με το Ίδρυμα της Ελεύθερης Κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος, που χρηματοδότησε επί πολλούς μήνες τις διαδηλώσεις στο δρόμο, πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παρόλο που η παρέμβαση ήταν επιτυχής, η συντηρητική κυβέρνηση του VMRO-DPMNE αμφισβήτησε την αλήθεια και το περιεχόμενο και τον τρόπο της υποκλοπής.

Τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η εκπρόσωπος της Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησαν τη δημιουργία Ειδικής Εισαγγελίας στα Σκόπια με μοναδικό καθήκον την επαλήθευση των παραβάσεων και τη δίωξη των υπευθύνων για το έγκλημα.

Η Ειδική Εισαγγελία έπρεπε επίσης να χρησιμεύσει για την εδραίωση του κράτους δικαίου και μιας λειτουργικής δημοκρατίας που θα απολάμβανε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Στη θέση του Ειδικού Εισαγγελέα διορίστηκε μια μέχρι τότε άγνωστη δικαστής, η Κάτιτσα Γιάνεβα.

Ο Ζόραν Ζάεφ παρέδωσε αμέσως όλα τα έγγραφα που κατείχε.

Μέσα σε λίγους μήνες, η Γιάνεβα ξεκίνησε τις διαδικασίες που οδήγησαν στη φυλάκιση πολλών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων του πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας Σάσο Μιγιάλκοφ, και όλων των συνδεδεμένων με την πρώην κυβέρνηση.

Η δικαστική διαδικασία άλλαξε εντελώς την πολιτική σκηνή στη χώρα.

Ο Ζάεφ έγινε πρωθυπουργός και η FYROM συμφώνησε να τροποποιήσει το σύνταγμα της, υπέρ της Ελλάδας και να λάβει την ονομασία Βόρεια Μακεδονία.

Το τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, αρνήθηκε να υπογράψει την τροποποίηση του Συντάγματος που προώθησε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ζάεφ.

Ωστόσο, ο κυβερνών συνασπισμός, ενισχύθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και την υποστήριξη ολόκληρου του ευρωπαϊκού κατεστημένου και της Ειδικού Εισαγγελέως Κάτιτσα.

Επιπλέον, με την εκλογή του νέου αρχηγού του κράτους τον Απρίλιο, του σοσιαλιστή Στέβο Πενταρόφσκι, υπεγράφησαν όλες τις εκκρεμείς πράξεις.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας εξέχων οικοδεσπότης της τηλεόρασης των Σκοπίων, ο Μπογιάν Γιοβανόφσκι, γνωστός ως Μπόκι 13, συνελήφθη με την κατηγορία του εκβιασμού.

Το αντικείμενο του εκβιασμού ήταν 8 εκατομμύρια ευρώ που ζητήθηκαν από τον επιχειρηματία Γιορντάν Κάμτσεφ, γιατί αναφέρονταν στο υλικό της Ειδικού Εισαγγελέως Κάτιτσα Γιάνεβα.

Το γεγονός ότι ο γιος της Γιάνεβα ήταν ένας από τους διαχειριστές φιλανθρωπικών οργανώσεων στο όνομα του Μπόκι 13, δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να επιδεινώσει τη θέση της Εισαγγελέως για διαφθορά, η οποία χωρίς να αναλάβει καμία ευθύνη, παραιτήθηκε προφορικά, αλλά παρέμεινε στη θέση της μέχρι να διορισθεί ο αντικαταστάτης της από τον πρωθυπουργό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου