Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

20.000 αγνοούμενα κορίτσια εντοπίστηκαν να ζουν υπό συνθήκες σκλαβιάς σε οίκους ανοχής στο Μάλι

Αποτέλεσμα εικόνας για 20.000 αγνοούμενα κορίτσια εντοπίστηκαν να ζουν υπό συνθήκες σκλαβιάς σε οίκους ανοχής στο Μάλι


Η Νaptitp (Τhe National Agency for the Prohibiton of Trafficking in Persons, μία διεθνής οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την απαγόρευση ανθρώπινου εμπορίου με έδρα τη Νιγηρία έκανε μόλις μία σοκαριστική ανακοίνωση, σύμφωνε με ρεπορτάζ το BBC Africa....

Σύμφωνα με την επικεφαλής της οργάνωσης, Julie Οkah-Donli, η Naptitp κατάφερε να εντοπίσει 20,000 αγνοούμενα κορίτσια τα οποία είχαν απαχθεί από τις οικογένειας και τα σπίτια τους και βρίσκονται στο Μάλι, ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες ως σκλάβες του σεξ. 
«Οι συνθήκες στις οποίες βρέθηκαν τα κορίτσια είναι πραγματικά φρικτές, κρατούνταν σε κελιά στη μέση ενός δάσους απ' όπου ήταν αδύνατο να αποδράσουν, ενώ φυλάσσονταν όλο το 24ωρο από γυναίκες - υπεύθυνες των συγκεκριμένων, παράνομων οίκων ανοχής».
«Πολλά από τα κορίτσια μας είπαν ότι τα είχαν εξαπατήσει,» δήλωσε η Okah-Donli. «Νόμιζαν πως θα πάνε στη Μαλεσία να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή, δουλεύοντας σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, κομμωτήρια ή σε άλλα επαγγέλματα. Μάλιστα κάποια από τα κορίτσια είχαν απαχθεί ενώ βρίσκονταν στον δρόμο για το σχολείο». 


Η Donli συμπλήρωσε πως οι Αρχές της Νιγηρίας όπως επίσης και η κυβέρνηση της Μαλεσίας μαζί με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις σχετικά με την εκστρατεία διάσωσης και επαναπατρισμού των κοριτσιών, στοχεύοντας σε μία γρήγορη και αποτελεσματική συνεργασία. 
Μέχρι στιγμή δεν είναι βέβαιο πόσα από τα αγνοούμενα κορίτσια της Νιγηρίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κύκλους διακίνησης λευκής σαρκός, αν και η Naptip πιστεύει πως βρίσκονται πολλές ακόμα γυναίκες σε γειτονικές χώρες και ανακοίνωσε πως η οργάνωση σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα επιχειρήσεις εντοπισμού στην Γκάνα και τη Σενεγάλη.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2018, γυναίκες από τη Νιγηρίαδιακινούνται κάθε χρονιά σε περισσότερες από 40 χώρες (ανάμεσα τους και κράτη της Ευρώπης), συχνά πέφτοντας θύματα συμπατριωτών τους που τις προσεγγίζουν με δόλια μέσα, υποσχόμενοι ένα καλύτερο μέρος. 
Με πληροφορίες από το okayafrica.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου