Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Και ο σύζυγος της Γεννηματά ανάμεσα στους αργόμισθους του "Ντυνάν"



Αρκετοί ήταν οι αργόμισθοι στο «Ερρίκος Ντυνάν» και ονοματίζονται ένας προς ένας στην έκθεση Λιαρόπουλου. Άλλοι είναι μεγαλόσχημοι και προβεβλημένοι και άλλοι έτυχε να είναι σύζυγοι προέδρων κομμάτων. Ο λόγος για τον Ανδρέα Τσούνη, σύζυγο της Φώφης Γεννηματά, που λάμβανε...
2.500 ευρώ μηνιαίως από το Ερρίκος Ντυνάν χωρίς να δουλεύει. «Για να δουλέψει, πόσα ήθελε;» ήταν μια εύστοχη απορία που ακούστηκε στην Επιτροπή.

του Άγγελου Προβολισιάνου
«Υπάρχουν άτομα τα οποία πληρώνονται κανονικά με τον μηνιαίο μισθό τους, αλλά δεν έγινε αντιληπτό το διακριτό έργο τους το νοσοκομείο και δεν φαίνεται ότι προσέρχονται κανονικά στο νοσοκομείο» σημειώνεται αρχικά στην έκθεση του υψηλά αμειβόμενου συμβούλου του «Ντυνάν», Λυκούργου Λιαρόπουλου, και προστίθεται:
«Προτείνουμε την άμεση διακοπή της καταβολής των μισθών και την επανεκτίμηση της σκοπιμότητας παραμονής τους στον οργανισμό με άλλης μορφής συνεργασία ή διακοπή της συνεργασίας τους». 
Ακολουθούν τα ονόματα 9 αργόμισθων μαζί με τους παχυλούς μισθούς που λάμβαναν. «Άννα Παναγιωταρέα, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου, 3.000 ευρώ» είναι το πρώτο από τα ονόματα. «Πιερουτσάκος Ιωάννης, (Παιδίατρος, Μαιευτικό), 3.500 ευρώ» αναγράφεται στη λίστα και πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ και γ.γ. του υπουργείου Υγείας επί Αβραμόπουλου, ενώ ανάμεσα στα λοιπά ονόματα εντοπίζεται και αυτό του Ανδρέα Τσούνη. Σύμφωνα με την έκθεση Λιαρόπουλου, ο οδοντίατρος - επιστημονικός σύμβουλος και σύζυγος της Φώφης Γεννηματά έπαιρνε 2.500 ευρώ για να μην εργάζεται.
Όταν έγινε αναφορά του ονόματος του συζύγου της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή, η Εύη Χριστοφιλοπούλου άρχισε να ωρύεται, επαναλαμβάνοντας: «Η Γεννηματά δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί σας και έχετε πρόβλημα». «Πρόβλημα έχουν οι προβληματικοί» απάντησε δηκτικά ο Σπύρος Λάππας.
Το έγγραφο:
Επίσης, η δικηγόρος από τη Δράμα, Τότα Χατζοπούλου, η οποία είχε αναλάβει επί κυβερνήσεως Καραμανλή επικεφαλής της Διοίκησης Υγειονομικών Περιφερειών Βορείου Αιγαίου, έπαιρνε 4.550 ευρώ για να μην δουλεύει, ποσό που την κατατάσσει στην κορυφή της λίστας των αργόμισθων. Ο Σωτήριος Δρίτσας με μισθό 2.545 παρουσιάζεται ως άνθρωπος του περιβάλλοντος Πατούλη, αφού τα ονόματά τους βρίσκονταν στο ίδιο ψηφοδέλτιο κατά τις αρχαιρεσίες στον ιατρικό σύλλογο.
Κύκλοι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίαζαν την αναφορά του συζύγου της κ. Γεννηματά ως «ξανά ζεσταμένο φαγητό». «Το θέμα είναι παλιό και κατά της εφημερίδα που είχε γράψει πρώτη αυτή την ανακρίβεια κινήθηκαν ένδικα μέσα από την κ. Γεννηματά και τον σύζυγό της» έλεγαν οι ίδιες πηγές. Η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μετά το ολιγόλεπτο διάλειμμα, κατέθεσε επιστολή που είχε συντάξει η ασκούσα χρέη προέδρου αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του «Ντυνάν», Θεοδώρα Παπαδάκη. Παραλήπτης της επιστολής ήταν το «Πρώτο Θέμα» που είχε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ, με την κ. Παπαδάκη να υποστηρίζει πως η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε προβεί σε καμία αναφορά ή παραπομπή στα πειθαρχικά όργανα κατά του κ. Τσούνη. Βέβαια, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν παραπέμφθηκε ποτέ κανένας από τους υπόλοιπους αργόμισθους ή αν έστω κλήθηκε για εξηγήσεις...
Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε και το γεγονός ότι στην απάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ υιοθετούνται πλήρως τα λεγόμενα της προϋπάρχουσας διοίκησης του ΚΙΕΝ, δηλαδή της διοίκησης Μαρτίνη. Για πολλούς ο πρώην πρόεδρος του ΚΙΕΝ δεν ήταν παρά ο κύριος υπεύθυνος για την κατάληξη του «Ντυνάν» κι ένας υπόδικος που ήθελε να συμπαρασύρει αθώους πολιτικούς για να τύχει της ευμένειας της Δικαιοσύνης. 
΄Διαβάστε επίσης: Τι απαντά η Γεννηματά για τις καταγγελίες περί αργομισθίας του συζύγου της
Από την άλλη δε, άλλα μέλη της Επιτροπής αποκάλεσαν «έρμαιο του Λοβέρδου την κ. Γεννηματά», αφού ο κ. Λιαρόπουλος έχει συνδέσει το όνομά του με τον πρώην υπουργό Υγείας κατά τη τρίμηνη θητεία του στο «Ντυνάν», ενώ σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής που κατέθεσε ο κ. Λάππας ο καθηγητής με εξειδίκευση επί των οικονομικών της Υγείας ήταν «επιλογή του υπουργείου».

5 δικηγόροι και συνταξιούχοι με μισθό

Στην έκθεση του Λιαρόπουλου αναγράφεται πως υπήρχαν 5 δικηγόροι που κόστιζαν στο Κοινωφελές Ίδρυμα περίπου 25.000 ευρώ μηνιαίως. «Προτείνεται η επανεκτίμηση της σκοπιμότητας και των όρων απασχόλησής τους» τονίζεται στην έκθεση καθόσον κάποιοι απ' αυτούς ήταν άνευ αντικειμένου.
Παράλληλα, υπήρχαν 18 συνταξιούχοι που εργάζονταν στο «Ντυνάν», δίχως να κατονομάζονται στην έκθεση. Πρόκειται για 3 διοικητικούς υπαλλήλους, 3 που απασχολούνταν ως παραϊατρικό προσωπικό και 12 νοσηλευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου