Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Θα το πληρώσουμε «ακριβά» το Long Horizon – Τι δεν σας είπαν για το ραντάρ στην Κρήτη


Το Ισραήλ είναι τόσο λεοντόκαρδο που μας πουλάει το πανάκριβο ραντάρ του «για να μας προσέχει από τους Τούρκους»- Αυτό είναι το αφήγημα, άλλη η πραγματικότητα!....



Έτσι φαίνονται οι καλοί σύμμαχοι και φίλοι – ο ένας πουλάει, ο άλλος αγοράζει. Και μάλιστα, πλασάρει και την χρέωση ως «παροχή υπηρεσίας», ενώ είναι για δικό του όφελος!

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Στις αρχές Μαρτίου έγραψε η Καθημερινή:
Ελληνοϊσραηλινό ραντάρ κατασκευάζεται στην Κρήτη

Και η ισραηλινή Haaretz, συμπληρώνει στις 19 Μαρτίου:


Όπως ανέφερε ο Noa Landau στο Haaretz, οι σχέσεις μεταξύ Ιερουσαλήμ και Αθήνας έχουν πλησιάσει πιο κοντά τα τελευταία χρόνια. Τα στρατιωτικά και οικονομικά θέματα είναι υψίστης σημασίας σε αυτούς τους δεσμούς, με ιδιαίτερη προσοχή στην εκμετάλλευση των αποθεμάτων αερίου των δύο χωρών.

Οι χώρες διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Σύμφωνα με ξένες εκθέσεις, η Ελλάδα μαλακώνει τη θέση της για το παλαιστινιακό ζήτημα σε διεθνείς οργανισμούς.

Το Reuters ανέφερε το 2015 ότι το Ισραήλ είχε εκπαιδευτεί ενάντια σε ένα ρωσικό σύστημα αντι-πυραύλων S-300 στην Ελλάδα, μπροστά από την πιθανή ανάπτυξη του συστήματος στη Συρία και στο Ιράν.

Το Ισραήλ και η Κύπρος έχουν επίσης πολυάριθμα κοινά περιφερειακά συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένης  της κατάστασης ασφαλείας στη Συρία και το Λίβανο και περίπλοκων σχέσεων με την Τουρκία. Και οι δύο χώρες έχουν καλές σχέσεις με την Αίγυπτο, στην οποία και οι δύο σχεδιάζουν να εξάγουν φυσικό αέριο.

Το Ισραήλ και η Κύπρος διαθέτουν μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατά τους και επιθυμία εξαγωγής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μαζί με την Ελλάδα, μια σημαντική στρατηγική πύλη προς την ήπειρο. Το Ισραήλ ανέφερε μερικά από τα μεγαλύτερα ευρήματα αερίου την τελευταία δεκαετία και η Κύπρος επιβεβαίωσε την ανακάλυψη, καθιστώντας τους δυο δυνητικούς εξαγωγείς.

Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης προγραμματίζονται να συναντηθούν την Τετάρτη (σ.σ. έγινε χτες) στην Ιερουσαλήμ μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Ο Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι οι ηγέτες θα συζητήσουν για την τοποθέτηση ενός αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη.

«Αυτό θα φέρει τεράστια έσοδα στα κρατικά ταμεία που θα κατευθύνονται προς όφελος των πολιτών του Ισραήλ», δήλωσε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι θα συζητήσει με τον Πομπέο τις προσπάθειες των ΗΠΑ και του Ισραήλ να αναχαιτίσει τη στρατιωτική κατοχύρωση του Ιράν στη Συρία και να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Τι δεν κατάλαβες, φίλε αναγνώστη; Ή ακόμα πιστεύεις ότι η συμφωνία, με το ραντάρ και τις κοινές ασκήσεις είναι για να μας φυλάξουν από τους Τούρκους; Αφού και οι Τούρκοι «έχουν δικαιώματα στη Μεσόγειο και στο πετρέλαιο», λέει ο Κατρούγκαλος!ΔΕΝ είναι η Τουρκία ο στόχος, η Συρία και το Ιράν είναι κι εμείς τους παρέχουμε τα εδάφη μας και μάλιστα, θα τους πληρώσουμε κι από πάνω ΚΑΙ ΑΔΡΑ για να στήσουν τον φονικό εξοπλισμό τους!

Και μάλιστα ΚΑΙ αντισυνταγματικά, αφού είναι ΕΚΤΟΣ αμυντικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα! Πλήρωνε εσύ φόρους για να πηγαίνουν τα λεφτουδάκια σου στις τράπεζες του Ρότσιλντ, στις τσέπες της ντόπιας ελίτ και στα εξοπλιστικά των ΗΠΑ και Ισραήλ για να βγάζουν αυτοί κέρδη και να σκοτώνονται οι λαοί!

Κι αν αυτό είναι το οικονομικό κόστος, τρέχα και γύρευε ποιο θα είναι το κόστος συμπλοκής με τις χώρες που το φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ χαρακτηρίζει «εχθρούς» του! Και δεν βλέπεις ότι ούτε τα δεξιά, δήθεν αντιπολιτευτικά ΜΜΕ δεν κάνουν ΊΧΝΟΣ κριτικής; Όλα πουλημένα στο σιωνιστικό διάολο!

Αλλά περίμενε, γιατί μόλις το άρθρο θα σου γίνει και χειρότερο, γιατί δεν στα έχουν πει όλα…

Τι είναι τα ραντάρ Long Horizon










Το ραντάρ over-the-horizon, ή το OTH είναι ένας τύπος συστήματος ραντάρ με την ικανότητα εντοπισμού στόχων σε πολύ μεγάλες διακυμάνσεις, συνήθως εκατοντάδες έως χιλιάδες χιλιόμετρα, πέρα ​​από το όριο απόστασης για ένα συνηθισμένο ραντάρ.

Αρκετά συστήματα ραντάρ OTH αναπτύχθηκαν από τη δεκαετία του 1950 και τη δεκαετία του 1960 ως μέρος των συστημάτων ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, αλλά αυτά έχουν γενικά αντικατασταθεί από αερομεταφερόμενα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης.

Τα OTH ραντάρ έχουν κάνει πρόσφατα μια επιστροφή, καθώς η ανάγκη για ακριβή εντοπισμό μεγάλων αποστάσεων καθίσταται λιγότερο σημαντική με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, τα ακριβά ραντάρ εδάφους εξετάζονται και πάλι για ρόλους όπως η ναυτική αναγνώριση και η επιβολή των ναρκωτικών.

Τα ραδιοκύματα εξαιρετικά υψηλής συχνότητας που χρησιμοποιούνται από τα περισσότερα ραντάρ, που ονομάζονται μικροκύματα, ταξιδεύουν σε ευθείες γραμμές. Αυτό γενικά περιορίζει την περιοχή ανίχνευσης των συστημάτων ραντάρ σε αντικείμενα στον ορίζοντα τους (γενικά αναφέρεται ως «γραμμή επαφής», δεδομένου ότι το αεροσκάφος πρέπει να είναι τουλάχιστον θεωρητικά ορατό για ένα άτομο στη θέση και την ανύψωση του πομπού ραντάρ) λόγω της καμπυλότητας της Γης.

Τα OTH ραντάρ χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές για να δουν πέρα ​​από αυτό το όριο. Δύο τεχνικές που χρησιμοποιούνται συχνότερα, είναι συστήματα βραχέων κυμάτων που αντανακλούν τα σήματα τους από την ιονόσφαιρα για ανίχνευση πολύ μεγάλης εμβέλειας και συστήματα επιφανειακών κυμάτων, τα οποία χρησιμοποιούν ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας τα οποία λόγω της διάθλασης ακολουθούν την καμπυλότητα της Γης για να φτάσουν πέρα ​​από τον ορίζοντα . Αυτά τα συστήματα επιτυγχάνουν περιοχές ανίχνευσης της τάξεως των εκατό χιλιομέτρων από μικρά, συμβατικά ραντάρ. Μπορούν να ανιχνεύσουν μια σειρά από υψηλές συχνότητες χρησιμοποιώντας έναν πομπό chirp.

Να το πούμε σε απλά ελληνικά; Δουλεύει παρόμοια με το σύστημα HAARP! Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν ξέρω πατριώτη, αδελφέ και αδελφή μου, αλλά γράφω και κλαίω. Την 25η Μαρτίου η Γάτα θα είναι κλειστή γιατί θα πενθεί. 

Και στα αδέλφια μου στην Κρήτη, που την έχουν κατασπαράξει με τα ήδη υπάρχοντα ραντάρ, τις ανεμογεννήτριες, τα «ακραία φαινόμενα» και την απανωτή σκόνη, στέλνω όλη την αγάπη μου με ένα τραγούδι του Ξυλούρη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου